Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovog petka u Loboru se sprema pravi gastro spektakl - bira se najbolja „Loborska devenica”, a stiže i poseban gost

Tko u Hrvatskom zagorju najbolje spravlja delikatesu našeg područja, devenicu, znat će se idućeg petka u večernjim satima


Tko u Hrvatskom zagorju najbolje spravlja delikatesu našeg područja, devenicu, znat će se idućeg petka u večernjim satima kada će se proglasiti pobjednik natjecanja "Loborska devenica".

 Riječ je o natjecanju u spravljanju najkvalitetnije devenice, a bit će organizirano i kušanje vina. Ove će godine natjecanje pratiti budno oko proslavljenog zagorskog chefa Tomislava Špičeka koji stiže u Lobor kao gost.

 Samo natjecanje ima jasna i stroga pravila prema kojima se uzorci moraju predati sat vremena prije početka natjecanja koje je na rasporedu u petak, 9. prosinca od 18.00 sati u Lovačkom domu u Loboru. Devenice ne smiju biti smrznute, a svatko će spravljati dva para devenica.

 Sve ljubitelje ovog specijaliteta načelnica Ljubica Jembrih poziva u Lobor. - Mislim da ne postoji osoba na našem području koja ne uživa u devenicama. Praktične su za pripremu i brzo gotove, odlično se sljubljuju s raznim prilozima, a nevjerojatnog su okusa.  Veseli me degustirati što će nam pripremiti naši natjecatelji, a stručno nepce našeg ovogodišnjeg gosta zasigurno će pomoći natjecateljima da budu što bolji u pripremi. Obratite pažnju na pravila i vidimo se u petak – poručila je Jembrih.

Odluku o najboljima donijet će stručna komisija. Nagrade nisu zanemarive, budući da pobjednika očekuje 800 kuna, druga nagrada iznosi 500, a treća 300 kuna. Dodijelit će se i dvije utješne nagrade od 100 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook