Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovo zanimanje u Hrvatskoj donosi plaću i do 2.500 eura

  • euro plaća isplata plaće

    Foto: Pixsell/ilustracija


U boljim restoranima iskusni kuhari mogu zaraditi od dvije i pol tisuće eura naviše. Kuharima početnicima plaće se kreću od tisuću dvjesto do tisuću i pol eura, piše N1.

“Svi imaju slobodan dan, uredno su plaćeni, imaju svoje radno vrijeme, znaju po tjednom rasporedu kad rade, kad su slobodni, imaju i godišnji naravno, tako da maksimalno smo se trudili privući naše ljude”, navodi Dean Pejović, šef kuhinje i suvlasnik jednog restorana u kojem su zaposleni radnici iz Hrvatske.

U jednom drugom restoranu, suvlasnik je pak zaposlio zaposlio troje Filipinaca, a među njima i šefa kuhinje.
“Zadovoljan sam radom u Hrvatskoj, dobro je. Moj je poslodavac dobar i jako je ljubazan prema nama, prema stranim radnicima”, govori ovaj kuhar. Smještaj i režije su mu plaćeni, obrok ima u restoranu, a i plaćom je zadovoljan. Najteže je bilo naučiti spremati jela ovih prostora, ali i tu se snašao.

“Mi smo stranci pa ne poznajemo vašu hranu! Tako da moramo puno učiti i vježbati… Ali lijepo je naučiti pripremati vaša jela, rekao je Filipinac. Procjenjuje se da će ove sezone nedostajati oko 60 tisuća radnika. Problem je to koji muči i male hotelijere.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook