Prethodni članak
Sljedeći članak

Ove su zagorske općine i gradovi dobili novac za modernizaciju cesta, odlučila je ministrica Tramišak

Najbolje je prošao Grad Pregrada


Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, donijela je Odluku o odabiru projekata kojom će se, u sklopu Programa podrške regionalnom razvoju, sufinancirati određeni projekti općina, gradova i županija. Ministarstvo je ovog puta odabralo sveukupno 43 projekta iz čitave Republike Hrvatske, a među njima je i jedan projekt Krapinsko – zagorske županije, kao i projekti četiri zagorske općine te tri zagorska grada.

Tako je Gradu Klanjcu odobreno 260 tisuća kuna za asfaltiranje i modernizaciju nerazvrstanih cesta, Gradu Zlataru 330 tisuća kuna za modernizaciju ulice Matije Gupca, a najviše je dobio Grad Pregrada, i to 350 tisuća kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta na svom području.

Kad su u pitanju zagorske općine, Marija Bistrica je za sanaciju i modernizaciju svojih cesta dobila 240 tisuća kuna, a Općina Sveti Križ Začretje 350 tisuća kuna. Za nastavak izgradnje nerazvrstane ceste s odvodnjom oborinskih voda u svojoj gospodarskoj zoni Općina Veliko Trgovišće dobila je 350 tisuća kuna, a isti iznos dodijeljen je i Općini Bedekovčina za rekonstrukciju postojeće ceste i komunalne infrastrukture u Magdalenićevoj ulici, te za drugu fazu spojne ceste.

Također, Krapinsko – zagorskoj županiji ministrica je odobrila iznos od 300 tisuća kuna za uređenje zgrade Područne škole Gorjakovo na području Grada Pregrade, tako da je, zapravo, na ovom natječaju najbolje prošao upravo Grad Pregrada, kojem će na njegovom području Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirati projekte sa sveukupno 750 tisuća kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook