Prethodni članak
Sljedeći članak

''Ovo je sada škola koja ima izvrsne uvjete i ovo je dokaz da ne radimo razliku između matičnih i područnih škola'

Obilježen završetak prve faze radova na obnovi Područne škole Peršaves


Povodom završetka radova na Područnoj školi Peršaves, Osnovne škole Mače, danas je obiđena škola i novinarima je preneseno što se sve radilo.


Vladimir Grudenić, ravnatelj OŠ Mače i Područne škole Peršaves istaknuo je da ovo za matičnu školu znači da će i učenici i u Područnoj školi imati sve iste materijalne uvjete kao što to i u standardu 21. stojeća i očekujemo za učenike. 'Napravljeni su radovi u vrijednosti oko 900.000 kuna koju su obuhvaćali unutarnje uređenje počevši od svih instalacija do uređenja zidova, podova, sanitarnih čvorova i svih prostorija u Područnoj školi Peršaves, rekao je ravnatelj Grudenić.


Načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec istakla je da je ovo od jako velikog značaja za općinu te pohvalila i zahvalila se Krapinsko – zagorskoj županiji koja svake godine investira od uređenja cesta do matične osnovne škole u Maču koja je obnavljana prethodnih godina. 'Kako jedan čovjek nikako ne može napraviti sve sam, tako je potrebna i dobra suradnja između nekoliko timova, a pokazatelj za to je i ovo uređenje Područne škole u Peršavesi koje je rezultat suradnje Općine i Županije. Naši učenici Područne škole dobivaju nove uvjete za rad, a i sama sam bila učenica ove škole tako da mi je ovaj projekt posebno prirastao srcu. Budući da su svoj doprinos dali Ministarstvo regionalnog razvoja i Krapinsko – zagorska županija, svoj doprinos je dala i Općina Mače s unutarnjim dijelovima uređenja, a ja osobno kao načelnica dala sam doprinos u oslikavanju hodnika kako bi djeci radna atmosfera bila čim veselija i bezbrižnija, rekla je načelnica Mikulec Šimunec.


Iz Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske Miljenko Jagarčec osvrnuo se na radove koji se direktno tiču energetske učinkovitosti. 'Zamijenjena je unutarnja rasvjeta s modernom led rasvjetom, a do sada je bila neadekvatna i dotrajala i zamijenjen je sam sustav grijanja. Do sada je grijanje bilo na stari plinski kotao koji je bio u lošem stanju i zamijenjen je novim plinskim kondenzacijskim kotlom. Promijenjen je malo i sustav razvoda, a između ostalog regulacija samog sustava grijanja, rekao je Jagarčec.


'Ovo je sada škola koja ima izvrsne uvjete za boravak djece u školi i za rad učiteljica i učitelja, a i ovo je dokaz da ne radimo razliku između matičnih i područnih škola te da pokušavamo stvoriti barem približne uvjete rada i boravka djece u školi. Mogu reći, gledajući ovaj primjer, da uspijevamo u tome, rekao je župan Željko Kolar. Dodao je da su radovi vrijedni 893.000, a s nadzorom 970.000 kuna, od toga je 200.000 kuna dalo Ministarstvo razvoja i EU fondova, a ostalo su vlastita sredstva Krapinsko – zagorske županije. 'No, ovo je početak. Adaptaciju ove škole podijelili smo u tri faze i druga kreće sljedeće godine, a to je izgradnja vanjske fasadne omotnice i uređenje krovišta, a u trećoj fazi je uređenje vanjskog igrališta, pokosa, izgradnja odvodnje na samom igralištu, ograde i uređenje samog dvorišta. To znači da nas 2022. i 2023. godine očekuju daljnji radovi na uređenju ove škole, vjerujem na zadovoljstvo svih učenica i učenika, nastavnika i nastavnica, samog ravnatelja škole i načelnice Općine kojoj zahvaljujem na doprinosu u uređenju škole. Ove poruke koje smo mogli ovdje pročitati su vrlo snažne, a s druge strane daju dječjoj mašti da se može razigrati i stvara jednu posebnu atmosferu u školi, pozitivnu, pravu, dječju, veselu, onakvu kakva bi trebala biti u svim školama, rekao je župan Kolar zahvalivši se izvođaču radova te REGEA-i koja je vršila nadzor za radove vezane uz strojarstvo, energetsku obnovu i elektroinstalacije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Od 21:20 autocesta A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok otvorena je za sve skupine vozila, no zbog jakog vjetra na dijelu dionice između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.  Kolnici su mjestimice ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program