Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorena izložba fotografija na temu poznatu osobito mladima


Zagorska kreativna udruga mladih prošle je subote, 25. ožujka u prostoru Multimedijalnog centra STUB-KLUB otvorila izložbu fotografija na temu Erasmus+ i programi EU. U sklopu otvorenja izložbe održan je i okrugli stol sa četiri panelistice koje su podijelile svoja iskustva, priče i zainteresirale posjetitelje da se i sami okušaju u Erasmus+ programima.

Iva Keser predstavila je što su to razmjene mladih i treninzi te je opisala iskustvo koje ju je, kako kaže, izgradilo u tolerantniju mladu osobu. Iva je posjetila 49 gradova unutar 6 država i stekla više od 100 novih prijateljstva kroz svoje Erasmus+ iskustvo.

Martina Slovjak opisala je svoje iskustvo u studentskoj razmjeni u Parizu. Martina je predstavila kako se snašla, koliko je naučila i je li moguće živjeti u Parizu kao studentica s određenim budžetom. 

Kristina Franc pojasnila je posjetiteljima što je Erasmus+ i koje sve mogućnosti mobilnosti postoje u EU. Navela je kako je Erasmus idealno rješenje za mlade koji žele učiti i putovati, a da im je isto ponuđeno potpuno besplatno.

Marija Gebert ispričala je kako se snašla tijekom života 10 mjeseci u Italiji preko programa Europskih snaga solidarnosti. Marija je objasnila kako je to živjeti u kulturi gdje nitko ne priča engleski i koliko je teško/lako prilagoditi se novoj kulturi.

Izložbu možete pogledati slijedeća dva tjedna u prostoru Multimedijalnog centra STUB-KLUB, a na izložbi možete pogledati fotografije 14-ero mladih koji su sudjelovali ili još sudjeluju na nekim od aktivnosti Erasmus+ i Europskih snaga solidarnosti.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook