Prethodni članak
Sljedeći članak

Otac izvučen iz smrskanog auta:' Vidio sam slike auta na što sliči, nisam svjestan da smo uspjeli preživjeti to'

Snimka je to koja je obišla svijet


Josip i Leon Hodak sada su dobro, ipak, novogodišnju noć neće provesti zajedno, zbog zadobivenih ozljeda otac je hospitaliziran u zagrebačkom KBC-u Rebro. Posjetila ga je Ruža Ištuk, novinarka HRT-a.

- Vidio sam slike auta na što sliči, nisam svjestan da smo uspjeli preživjeti to. Htio bih zahvaliti ponajprije svima u Petrinji koji su nam došli pomoći. Vatrogascima i svima što su nas izvukli tako brzo, stvarno ljudi od srca vam hvala na svemu od mene i mog Leona, rekao je Josip Hodak za Dnevnik HTV-a.

S četverogodišnjim sinom Leonom, išao je kaže provjeriti stanje u gradu i što je sa zgradom u kojoj je supruga naslijedila stan. Potres ih je zarobio u autu.

- Okrenuo sam se samo prema djetetu i legao sam, povukao ga k sebi i legao preko njega. Stislo nas je, nisam mogao do zraka doći, kaže. Leon je dobro, s mamom je kod rodbine u Zagrebu. Tridesetpetogodišnji Josip pridružit će im se čim iziđe iz bolnice.

- S desne strane imam od petog do desetog rebra slomljeno, s lijeve od devetog do jedanaestog, kaže Josip.

Rebra su slomljena i njegovu bolničkom cimeru poštaru Siniši iz Petrinje. Njegov auto zatrpale su ruševine školske zgrade. - Nisam vjerovao da ću izdržati. Prva pomisao je bila, zašto ja, druga je bila ovo je kraj, kaže Siniša Kadečka.

Kraj je na sreću izbjegao i arhitekt Vladimir koji je s kolegama pregledavao potkrovlje stare kuće u Petrinji. Grunulo je. Mislili smo da će proći jer kao drugi udar je uvijek slabiji od prvog, međutim ovo nije prestajalo. Treslo je i treslo... I onda se počelo sve rušiti na nas. Zatrpalo nas je onak fino, rekao je Vladimir Ževrnja za HTV. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook