Prethodni članak
Sljedeći članak

OSTAVKA ZBOG PREBRZE VOŽNJE: Darko Car više nije načelnik zagorske policije!


Načelnik Policijske uprave krapinsko - zagorske Darko Car dao je danas ostavku na svoju dužnost i to nakon što je, kao što je priopćio sam MUP, utvrđen prekršaj nepoduzimanja daljnjih radnji, a vezan za prometni prekrašaj kojeg je prvi čovjek zagorske policije počinio.
Kako stoji u MUP - ovom priopćenju, a rečeno je i na konferenciji za medije, 9. ožujka 2019. godine utvrđen je prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozilom na DC-306 u mjestu Sabunike, za osobno vozilo u privatnom vlasništvu, a kojim je upravljao načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske. On se spomenutom cestom, izvan naselja, kretao brzinom od 122,5 km/h, a koja je, nakon umanjenja za 10% sigurnosne razlike, bila 50,3 km/h veća od dopuštene. O navedenom prekršaju policijski su službenici pismena sastavili naknadno, a procesuiranje pokrenuli također nakon ranije navedenih medijskih objava.
Na press konferenciji je rečeno kako iz provedenog izvanrednog nadzora proizlazi sumnja da su petorica policijskih službenika Policijske uprave zadarske, i to dvojica policijskih službenika koji su postupali, sadašnji i tadašnji načelnik Postaje prometne policije Zadar, možebitno počinili tešku povredu službene dužnosti.
Osim Cara ostavku su podnijeli i načelnik Postaje prometne policije Zadar Anton Dražina, ali i medijski najeksponiraniji akter priče, zamjenik ravnatelja policije Josip Čelić koji je u ožujku na cesti pokraj Briševa vozio, kako je objavljeno, brže od 160 kilometara na sat. Na tom je mjestu dozvoljeno 50 km/h. Snimio ga je tada presretač, ali prekršaj i snimka navodno nisu zavedeni u policijskom sustavu. Ćelić nije prijavljen sve dok jedna televizijska kuća nije došla u posjed snimke i objavila priču.
Valja reći kako je, sada već bivši načelnik Policijske uprave krapinsko - zagorske Darko Car, odlukom MUP - a premješten na drugo radno mjesto. O kojem se radnom mjestu radi i tko će naslijediti Cara saznat ćemo u idućim danima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook