Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovana Turistička zajednica Zlatni istok Zagorja: 'Pred nama je svijetla budućnost'

Osnivačka skupština održana je danas u Zlataru, a nova TZ obuhvaća područje Zlatara, Konjščine, Mača, Hrašćine, Zlatar Bistrice i Budinščine


Osnivačkom skupštinom održanom u zlatarskoj Gradskoj vijećnici, danas je osnovana nova Turistička zajednica Zlatni istok Zagorja, koja okuplja područje Grada Zlatara te općina Konjščina, Mače, Zlatar Bistrica, Hrašćina i Budinščina.

Izabrani su članovi Skupštine TZ, a to su: Sven Bizjak – Rukola d.o.o., Ivana Ilčić – Kuća za odmor Krešo, Janko Auguštan – Trgocentar d.o.o., Juraj Žerjavić – Belige d.o.o., Zvonimir Preis – Preis Super d.o.o., Bojan Putar – Bravarija Putar, Siniša Bobinec – Tisak i dizajn Bobinec d.o.o., Davor Filipović Vertigo, Dalibor Kašaj – Obrt Kajda, Ivana Horvat – ZMH Horvat d.o.o., Tomislav Gorički – Kogutex d.o.o., Mario Prišćan – P.P. pekara, Petra Cesar Koledić – Koledić Projekti, Darko Duktaj – Transporti Duktaj i Tomislav Bolfan – Bolfan Vinski Vrh.
U Vijeće Turističke zajednice područja Zlatni istok Zagorja izabrani su ispred Grada Zlatara Juraj Žerjavić, Ivana Ilčić i Anita Habazin, ispred Općine Konjščina Darijo Markulin, ispred Općine Mače Radovan Herceg, ispred Općine Zlatar Bistrica Dalibor Kašaj, ispred Općine Budinščina Andrija Pikutić te ispred Općine Hrašćina Spomenka Štimec. Predstavnica u Skupštini TZ KZŽ bit će Ivana Ilčić.


Predsjednica TZ Zlatni istok Zagorja prve dvije godine bit će gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek. - Drago mi je, nakon par mjeseci mukotrpnog rada, odlazaka u ministarstvo, sastanaka s kolegama načelnicima i načelnicama, donošenja odluka Općinskih i Gradskih vijeća, traženja suglasnosti na Statut, da smo došli do cilja i dobili sve potrebne suglasnost. Danas sam ponosna i sretna što je ideja od prije par godina konačno i realizirana, da smo osnovali novu Turističku zajednicu Zlatni istok Zagorja – rekla je predsjednica TZ, ističući da istok Zagorja ima što ponuditi, a granice općine bez obzira na politička opredjeljenja ne smiju razdvajati nego spajati.


- To je ideja za naše područje, koje nije imalo uopće turističke zajednice, osim TZ Grada Zlatara i sve JLS nekako su ostale same. Definitivno nismo mogli objediniti neke kvalitete, kulturnu i povijesnu baštinu i naše vrhunske proizvode. Imamo jako puno ideja, puno želje i volje. Vjerujem da je pred nama svijetla budućnost - istaknula je gradonačelnica.
Pojasnila je da je ona, prema dogovoru čelnika JLS, predsjednica TZ prve dvije godine. - Jednoglasna ideja je bila takva, jer je Grad Zlatar najveća JLS, te budući da imamo još papirologije za rješavanje, upisa u Trgovački sud i slično, a Grad Zlatar ima najviše djelatnika u gradskoj upravi, pa će to biti lakše obaviti – pojasnila je Jasenka Auguštan – Pentek.


Skupštini su prisustvovali i čelnici općina, koji su izrazili zadovoljstvo osnivanjem TZ. – Ujedinjeni možemo puno više. Težimo brendiranju i promociji našeg kraja, a istočni je dio Zagorja zaista bio zapostavljen – rekla je Anita Krok, načelnica Konjščine. – Čestitam Jasenki na ovoj inicijativi, i svima nama skupa što nismo odustali te se nadam da će uloženi trud i volja da promoviramo naš kraj dati dobre rezultate – rekla je Vesna Mikulec, načelnica Zlatar Bistrice. Branko Tukač, načelnik Hrašćine, rekao je da se turizam u ovom kraju razvija, otvaraju kuće za odmor, a u Hrašćini će niknuti i Astro – centar, čime će se još povećati dolazak turista. – Vrijeme je da pokrenemo istok Zagorja, nitko nam ništa sam neće dati na dlanu. Nije bilo jednostavno doći do ovog, bilo je i nerazumijevanja i otpora, no čestitam svim skupštinarima i želim sreću u radu – rekla je Mladenka Mikulec Šimunec, načelnica Mača.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program