Prethodni članak
Sljedeći članak

Osmišljena Online tržnica Krapina: OPG-ovi se mogu besplatno registrirati i nuditi svoje domaće proizvode

Cilj projekta online tržnice je omogućiti OPG-ima i poljoprivrednim proizvođačima mogućnost da svoje proizvode prezentiraju kupcima


Osmišljena je online tržnica Krapina. Projekt je to nastao u suradnji Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, Grada Krapine i Krapinskog informatičkog kluba KRIK. Dizajn stranice i funkcionalnost su radili Toni Karlo Tumpa i Marko Božiček, pod mentorstvom Stjepana Šalkovića i Nenada Sikirice.

Cilj projekta online tržnice na web adresi https://trznica.krapina.hr/ je omogućiti OPG-ima i poljoprivrednim proizvođačima mogućnost da svoje proizvode prezentiraju kupcima. Vjerujemo da je kupovanje domaćih, kvalitetnih proizvoda u ovim kriznim vremenima jedini pravi put. Kad proizvodi OPG-a budu vidljiviji, nadamo se da će lakše pronalaziti kupce. Omogućujemo proizvođačima da potpuno besplatno koristite resurse online tržnice. Pozivamo sve zainteresirane OPG-e i poljoprivredne proizvođače da u danima koji slijede obave registraciju (nisu potrebni papiri, ne moraju ništa pisati, ništa ne plaćaju). Nakon toga bi trebali upisati svoje proizvode. OPG mora biti registiran na stranici kako bi mogao početi nuditi svoje proizvode kupcima. OPG je odgovoran za točnost podataka. Upis podataka mogu napraviti samostalno, no ukoliko trebaju pomoć dostupni su telefoni za tehničku podršku - pojašnjavaju iz tima.

Kupac ne mora biti registriran, a kod njega se pamti i manje podataka ako se i registrira. Registracija pomaže kod budućih kupnji, kupac ima evidenciju što je kupovao i sl.

Proces narudžbe funkcionira tako da kupac bira proizvode (stavlja ih u košaricu). Kako je na stranici više prodavača, prilikom svake narudžbe koristi artikle samo jednog OPG-a. Nakon što kupac odabere sve artikle završava nadrudžbu. Slijedeći korak je kontakt kupca i OPG-a telefonski, mailom ili licem u lice. Potrebno je dogovoriti da li će kupac osobno preuzeti proizvode kod OPG-a ili će mu prodavač isporučiti proizvode (mogući trošak dostave), te način plaćanja. Stranica je samo određeni katalog proizvoda. Kupac i OPG dogovaraju sve ostalo, kako ne bi bilo neželjenih situacija.

Proizvođači - iskoristite mogućnost koja Vam stoji na raspolaganju. Potrošači, naručite nešto i želimo Vam dobar tek - poručuje tim Online tržnice Krapina. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook