Prethodni članak
Sljedeći članak

OŠ Krapinske Toplice završila provedbu projekta “We are eco-friendly”

Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.


Osnovna škola Krapinske Toplice završila je provedbu Erasmus+ KA2 projekta “We are eco-friendly” kao partner slovačkoj školi Základná škola Jozefa Cígera Hronského Krupina. Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Neki od ciljeva i aktivnosti ovog projekta su:

- razvijanje pozitivnog stava učenika prema zaštiti okoliša
- doprinos boljem stanju okoliša u kojem živimo sadnjom drveća, cvijeća i drugih biljaka i sudjelovanjem u akcijama - - čišćenja mjesta
- sudjelovanje u raznim procesima recikliranja u školi i u obitelji
- sudjelovanje u istraživanju svjetlosnog onečišćenja
- učenje o različitim procesima recikliranja
- korištenje IKT tehnologije
- podučavanje i učenje engleskog jezika
- razvijanje vještina komuniciranja
- razvijanje vještina promatranja i zaključivanja
- razvijanje suradničkog učenja.

Tijekom projekta održana su četiri projektna sastanka. Dva projektna sastanka održana su u gradu Krupini u Slovačkoj u listopadu 2018. i 2019. godine, jedan u Krapinskim Toplicama u svibnju 2019., a posljednji je održan u virtualnom okruženju korištenjem platforme Zoom.

Ostvareni rezultati projekta uključuju izradu četiri broja ekološkog časopisa s temama u području zaštita voda, šuma i zelenih površina, globalnog zatopljenja, onečišćenja i recikliranja, slikovni rječnik s ekološkim pojmovima na engleskom, slovačkom i hrvatskom jeziku i fotoknjigu s fotografijama koje prikazuju četiri godišnja doba u Krapinskim Toplicama.

Sudjelovanje u projektu omogućilo je učenicima i učiteljima stjecanje i razmjenu iskustava i znanja u području ekologije, te je značajno doprinijelo promicanju suradnje između dviju škola.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook