Prethodni članak
Sljedeći članak

OŠ Bedekovčina nastavlja uspješni projekt koji uključuje čak 88 učenika


Tijekom proljetnog odmora učenika, 2 i 4. travnja, u OŠ Bedekovčina započela je realizacija projekta 'Težimo izvrsnosti 8', kojega su osmislili, pripremili i realizirali djelatnici/učitelji i ravnatelj OŠ Bedekovčina još 2016. godine, svjesni potrebe za usađivanjem i razvijanjem trajnih kompetencija kod učenika, s naglaskom na logičko promišljanje i zaključivanje i rješavanje problemskih situacija.

Krajnji cilj navedenog projekta je poticanje i razvijanje motivacije, kreativnosti te pružanje našim učenicima čim više mogućnosti za stjecanje novih znanja, vještina kao i formiranja stavova i vrijednosti za budući život.

Tijekom trajanja projekta, od travnja do srpnja ove godine, zainteresirani, talentirani, motivirani i daroviti učenici razredne i predmetne nastave će, uz mentorsko vođenje učitelja OŠ Bedekovčina, obrađivati nastavne sadržaje primjenjujući nastavne oblike, strategije te sredstva i pomagala koje se inače ne koriste u velikoj mjeri u redovitoj nastavi (radno – istraživačka interaktivna nastava, integrirana terenska i učionička nastava, problemski i projektno usmjerena nastava, mentorski rad, suradničko učenje i vršnjačko poučavanje), a s ciljem s ciljem razvoja njihovih interesa, kreativnosti i kompetencija. 

Radionice će se održavati tijekom proljetnog odmora učenika te subotama, u trajanju od 3 nastavna sata po pojedinoj radionici po jednom terminu.

Osim navedenih aktivnosti, za sudionike projekta je predviđena i organizacija višednevne terenske nastave, odnosno kampa, i to za učenike od 1. do 4. razreda u Gorskom kotaru te za učenike od 5. do 8. razreda na Ivanščici, što će uključivati mnoge aktivnosti i radionice, kako mentora iz škole, tako i vanjskih suradnika.

Ukupno je u projekt uključeno 88 učenika s kojima će raditi 7 učitelja i stručnih suradnika OŠ Bedekovčina na ukupno 5 radionica iz raznih područja, a kroz sve navedene aktivnosti planira se odraditi oko 80 projektnih sati.

Realizaciju projekta 'Težimo izvrsnosti 8' omogućila je Općina Bedekovčina, koja je najvećim dijelom preuzela na sebe financiranje aktivnosti. Također, dio sredstava osiguran je iz vlastitih sredstava škole.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook