Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavje opet povećalo broj stipendija: Ove godine po 400 i 500 kuna primat će 114 učenika i studenata

Grad Oroslavje jedan je od top 10 gradova u zemlji po ulaganju u učenike i studente


Grad Oroslavje raspisuje natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima na području grada Oroslavja za školsku godinu 2020/2021. Raspisuje se natječaj za učeničke i studentske stipendije u slijedeće tri kategorije: u kategoriji A 12 stipendija za nadarene učenike u iznosu od 400 kuna i 12 studentskih stipendija od 500,00 kuna, u B kategoriji 36 stipendija za učenike po socijalnom kriteriju u iznosu od 400 kuna i 28 studentskih stipendija u visini od 500,00 kuna i u kategoriji C 6 učeničkih stipendija za učenike koji su školske godine 2020./2021. upisali 1. razred nekog od deficitarnih zanimanja- u iznosu od 400 kuna i 6 stipendija za studente za deficitarna zanimanja koji su školske godine 2020./2021. upisali 1. godinu studija u iznosu od 500 kuna.Učenici i studenti mogu podnijeti zahtjev za dodjelu stipendija samo u jednoj kategoriji. Dodjeljujue se ukupno 114 stipendija, 7 više nego prošle godine. 

Stolari, zidari, tesari..., strojarstvo, elektrotehnika, građevina...

Pravo podnošenja zahtjeva za Natječaj u A kategoriji ( nadareni učenici i studenti ) imaju: učenici i studenti s prosjekom ocjena za prethodni razred srednje škole, odnosno za osmi razred osnovne škole od najmanje 4,70. Pravo podnošenja zahtjeva za Natječaj u B kategoriji ( učenici i studenti po socijalnom kriteriju) imaju: učenici i studenti s prosjekom ocjena za prethodni razred srednje škole, odnosno za osmi razred osnovne škole od najmanje 2,80. Pravo podnošenja zahtjeva za Natječaj u C kategoriji (učenici koji se školuju za deficitarna zanimanja) imaju: učenici koji su školske godine 2020./21. upisali 1. razred jednog od sljedećih programa: zidar, tesar, monter suhe gradnje, stolar, tokar i bravar) i studenti koji su upisali redovno 1. godinu jednog od slijedećih programa ( strojarstvo, elektrotehnika, građevinarstvo, matematika, medicina, farmacija, logopedija, rehabilitacija i germanistika).

Još imate malo vremena

Rok za podnošenje zahtjeva iznosi 15 dana od dana objave natječaja i istječe 22. 10. 2020. godine a u postupak rješavanja uzimat će se samo potpuno dokumentirani zahtjevi.Zahtjevi se dostavljaju Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Oroslavja, Oro trg 1, osobno ili preporučeno poštom.Zahtjevi se podnose na posebnim obrascima, koje zainteresirani učenici- studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Oroslavja, Oro trg 1, 49243 Oroslavje ili preuzeti s web stranice: www.oroslavje.hr.

U top 10 u RH

Analiza portala Gradonacelnik.hr prema proračunskim izdvajanjima za stipendije pokazala je da je Grad Oroslavje jedan od top 10 gradova u zemlji po ulaganju u učenike i studente. Za stipendije su u 2018. godini (posljednji javno objavljeni podaci Ministarstva financija o izvršenju proračuna) izdvojili preko 230 tisuća kuna ili 1,33 post ukupnog godišnjeg proračuna, čime su se svrstali na osmo mjesto u zemlji po visini proračunskog izdvajanja. Kako  kaže gradonačelnik Emil Gredičak, unatoč krizi zbog korone i smanjenim prihodima grada, stavku za stipendije u proračunu nisu smanjivali već su je i povećali. ‘Nastavljamo pomagati svojim učenicima i studentima, a stipendije će i ove školske godine dobiti svi oni koji zadovoljavaju kriterije i uvjete. Ulaganje u djecu i obrazovanje za nas nema alternative i za to ćemo uvijek u proračunu pronaći sredstva’, kaže Gredičak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook