Prethodni članak
Sljedeći članak

OROSLAVJE OBILJEŽILO DAN PRIJEVREMENO ROĐENE DJECE: Orao osvijetljen u ljubičasto za 'Palčiće'

Među 54 hrvatska grada, jedini iz Krapinsko – zagorske županije akciji se pridružio Grad Oroslavje


Jučer, 17. studenoga, obilježen je Međunarodni dan prijevremeno rođene djece. Klub roditelja nedonoščadi 'Palčići' i ove je godine pozvao hrvatske gradove da se uključe u obilježavanje ovoga dana, tako da osvijetle svoje građevine ljubičastim svjetlom.

Među 54 hrvatska grada, jedini iz Krapinsko – zagorske županije akciji se pridružio Grad Oroslavje, koji je simbol grada, orla na glavnom gradskom trgu, 'obojao' u ljubičasto.

Inače, ljubičasta boja predstavlja osjetljivost i iznimnost, kakvi su i Palčići. U hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece te je svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno niska, zbog toga se i ovakvim obilježavanjima upravo ta svijest pokušava podići na višu razinu. Udruga Klub roditelja nedonoščadi 'Palčići' u suradnji sa stručnjacima iz područja neonatologije, realizira projekte koji direktno doprinose poboljšanju liječenja i njege prijevremeno rođene djece, a uspostavljanjem suradnje sa svim relevantnim institucijama i medijima nastoji da javnost u što većoj mjeri informira o ovoj temi.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook