Prethodni članak
Sljedeći članak

Opet upaljeni meteoalarmi: Pogledajte što nas sve čeka do kraja ovog tjedna


U srijedu nas čeka glavnina pljuskova i grmljavine, pa sunčanije, ali nestabilno, do subote uz većinom umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jaču buru, gdjegod i olujnu.

U središnjoj Hrvatskoj danas danju malo svježije, jer će oblaka biti više. Ujutro mjestimice magla, a poslijepodne sunčana razdoblja i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Zapuhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar.

Na sunčanijem sjevernom Jadranu pljuskovi i grmljavina izgledniji su prijepodne, a poslijepodne u oblačnijoj Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni, na moru sjeverozapadni. Navečer će zapuhati umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima. Dnevna temperatura zraka od 17 °C u gorju do 22 °C na obali i otocima.

Na sjeveru djelomice sunčane Dalmacije prijepodne kiša, pa i u obliku pljuskova. Poslijepodne dulja sunčana razdoblja, no uz jači razvoj oblaka izraženih pljuskova s grmljavinom bit će u unutrašnjosti. Još će ujutro puhati jugo, poslijepodne sjeverozapadni vjetar, a u noći će na sjeveru zapuhati jaka bura. More malo i umjereno valovito. Dnevna temperatura od 21 do 24 °C.

Kiše bi još u noći moglo biti na jugu Hrvatske, no srijeda će proteći barem djelomice sunčano. Do sredine dana će umjereno i jako jugo oslabjeti i prolazno okrenuti na zmorac. Temperatura zraka će porasti na 22 do 24 °C."

Za gotovo cijelu Hrvatsku upaljeni su meteoalarmi, u osječkoj, zagrebačkoj, karlovačkoj, gospićkoj i kninskoj regiji zbog lokalno mogućih izraženijih pljuskova. Za veći dio Dalmacije upaljen je žuti meteoalarm zbog jake bure, dok je za Velebitski kanal na snazi narančasto upozorenje.

Idućih dana na kopnu sunčanije, no ne i posve stabilno. Poneki pljusak moguć je u unutrašnjosti Dalmacije, u četvrtak i u gorskim predjelima te na istoku. Slab do umjeren sjeveroistočni vjetar prestat će puhati u subotu, pa će jutro biti malo svježije.

“Na Jadranu djelomice sunčano, pa i sunčanije, a samo na dijelu Dalmacije i nestabilno. Umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, postupno će slabjeti i u subotu okrenuti na sjeverozapadnjak”, prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak DHMZ-a.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook