Prethodni članak
Sljedeći članak

Opet kruže prijevare: Ako dobijete ovakvu poruku, odmah ju izbrišite


Policijska uprava karlovačka izvijestila je da je jedna 43  -godišnjakinja prevarena putem lažnog SMS – a. Naime, na mobitel je putem lažne SMS poruke zaprimila obavijest da njezin paket ne može biti isporučen zbog nedostatka podataka te je u prilogu SMS-a zaprimila i internetsku poveznicu, a čijim otvaranjem je preusmjerena na lažnu stranicu trgovačkog društva koje se bavi dostavom paketa.

Na navedenoj stranici unijela je podatke sa svoje bankovne kartice te je ubrzo s njena računa izvršena uplata na nepoznati račun, piše Večernji.

Karlovačka policija dodaje da se provodi kriminalističko, a građanima su poslali važno upozorenje. - Internetski prevaranti vrlo su inovativni u korištenju novih tehnologija. Svaki korisnik interneta može biti njihova meta, stoga naučite što prije prepoznati prijevaru. Obavezno pročitajte obavijesti i savjete pružatelja usluge kupnje/prodaje za sigurnu kupnju putem njihove stranice. U svakom slučaju, budite oprezni, a ako ste ipak postali žrtvom prijevare, o tome odmah obavijestite policiju - javlja policija.

O sličnim je slučajevima ranije obavještavala i PU splitsko – dalmatinska. - Upozoravamo građane da ako zaprime ovakve SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet strance, a u kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podataka s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu SMS - navela je u studenom policija, priloživši fotografije poruka koje pristižu građanima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook