Prethodni članak
Sljedeći članak

Općini Radoboj odobrena sredstava za sanaciju nerazvrstanih cesta oštećenih potresom


Ministarstvo  mora, prometa i infrastrukture je početkom siječnja 2022. godine objavilo otvoreni

Poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava - Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije i Koprivničko-križevačke županije

Svrha Poziva bila  je uspostava redovnog funkcioniranja sustava te obnova i dovođenje infrastrukture s pripadajućim građevinama u području prijevoza na razinu prije potresa. Pod pojmom infrastruktura i pogon u području prijevoza podrazumijevaju se osnovne infrastrukturne građevine s pripadajućim građevinama koje su u funkciji prometa.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosio je 224.172.882,00  kuna, koji je osiguran u Državnom proračunu iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU).

Općina Radoboj je na predmetni Poziv prijavila operaciju Sanacije nerazvrstanih cesta oštećenih u potresu i to dvije nerazvrstane ceste NC O11- Kiseljaki i NC-RI11-ŽC2122 Biruši.

Nakon provedenih potrebnih provjera dostavljene dokumentacije Općina Radoboj  je ovih dana dobila obavijest o provedenim fazama postupka dodjele bespovratnih financijskih sredstava, kojom je utvrđeno da projektni prijedlog udovoljava svim zahtjevima navedenih faza, te je odabran za četvrtu fazu dodjele: sklapanje Ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava.  Ovom Odlukom su općini Radoboj odobrena  bespovratna sredstva  za sanaciju nerazvrstanih cesta u iznosu od 961.561,57 kuna. Ukupna vrijednost investicije sanacije nerazvrstanih cesta oštećenih potresom  iznosi 1.674.994,06 kuna.

 Prihvatljivi troškovi za Projektni prijedlog sanacije nerazvrstane ceste NCO11- Kiseljaki  koji  se financiraju iz Fonda solidarnosti, a odnose se na sanaciju oštećenja nastalih uslijed potresa,  iznose 421.987,51 kunu odnosno 51,15%., dok su sredstva koja se odnose na poboljšanje samog stanja nerazvrstane ceste osiguravaju u proračunu općine Radoboj u iznosu od 403.012,49 kuna odnosno 48,85%.

Za projektni prijedlog sanacije nerazvrstane ceste NC-RI11-ŽC2122 Biruši-Kamenečki  prihvatljivi troškovi koji   se financiraju iz Fonda solidarnosti, a odnose se na sanaciju oštećenja nastalih uslijed potresa, odnosno vraćanje ceste u stanje prije potresa iznose 539.580,00 kunu odnosno 63,48%, a sredstva koja će Općina Radoboj osigurati u svom Proračunu radi poboljšanja stanja nerazvrstane ceste iznose 310.420,00 kuna, odnosno 36,52%.

Prijavama na javne pozive koje su  objavila nadležna Ministarstva, a odnosili su  se na saniranje šteta koje su  nastale uslijed djelovanja potresa  28. i 29. prosinca 2020. godine, Općina Radoboj ukupno je osigurala 2.961.561, 57 kuna za sanaciju istih, što je još jednom dokaz kvalitete projektnih prijedloga koje Općina Radoboj priprema u skladu sa najvišim standardima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program