Prethodni članak
Sljedeći članak

Općini Radoboj 1,4 milijuna kuna za provedbu projekta „Aktivni i nakon 65-te“

Općina Radoboj prijavila je projekt koji uključuje organiziranje dnevnih aktivnosti za stanovnike starije životne dobi koje će omogućiti njihovo uključivanje u život zajednice


Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku danas je objavilo odluku o financiranju projekata u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.02.2.2.06. „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“, Komponenta 1: Aktivnosti usmjerene na starije osobe, osobe oboljele od Alzheimerove demencije ili drugih demencija, članove njihovih obitelji te stručnjake koji rade s pripadnicima ciljnih skupina.

Na natječaj raspisan još početkom 2018. godine Općina Radoboj prijavila je projekt koji uključuje organiziranje dnevnih aktivnosti za stanovnike starije životne dobi koje će omogućiti njihovo uključivanje u život zajednice, omogućiti im da rade na korist dobrobiti zajednice, da se dobrovoljno uključuju u aktivnosti koje su primjerene njihovim interesima i sposobnostima uz mogućnost samoispunjenja. Kroz projekt osobama starije životne dobi pružiti će se mogućnost cjelovitog razvitka vlastitog potencijala, pristup obrazovnim, kulturnim i rekreacijskim resursima društva kao i priliku da podijele svoje vještine s mlađim generacijama. Tako će biti organizirane kreativne i društvene radionice, kulinarske radionice, ekskurzije, kazališta i kino predstave, usluge fizioterapeuta, frizerske usluge te mnoštvo drugih aktivnosti. Trajanje projekta je dvije godine i u potpunosti se financira iz sredstava pomoći odnosno iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook