Prethodni članak
Sljedeći članak

Općini Bedekovčina četvrtu godinu za redom petica iz transparentnosti proračuna

Po rastu prihoda na 9. mjestu, a rastom proračuna rastu i prihodi po stanovniku


Općini Bedekovčina četvrtu godinu za redom ocijenjena je peticom iz transparentnosti proračuna. Institut za javne financije (IJF) svake godine analizira proračunsku transparentnost hrvatskih županija, gradova i općina. Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu. Uz transparentno obznanjene proračune, građani mogu vlastitim angažmanom utjecati na efikasnost prikupljanja javnih sredstava i ponude javnih dobara i usluga, na povećanje odgovornosti vlasti lokalnih jedinica, pa time i na smanjenje mogućih koruptivnih radnji.

Općinu Bedekovčina Institut za javne financije (IJF) uvrstio je u najvišu razinu (5) proračunske transparentnosti za razdoblje studeni 2020. – travanj 2021. Iz usporednih podatka vidljivo je da i dalje, iz godine u godinu, proračun Općine Bedekovčina raste te se sada Općina Bedekovčina nalazi na 9. mjestu u Krapinsko - zagorskoj županiji po ostvarenim prihodima. Istodobno s rastom proračuna, rastu i prihodi po stanovniku, što je vidljivo iz priložene fotografije. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora NOVIGRAD i odmorišta VUKOVA GORICA u smjeru Dubrovnika. Molimo korisnike za strpljenje. Prometna nesreća na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvora BREZNIČKI HUM i čvora KOMIN...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program