Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Lobor povećala je broj stipendija, dodijelit će ih 37

Stipendije po 350 i 500 kuna dobit će svi učenici i studenti koji su zadovoljili uvjete


Općina Lobor ima dobru vijest za učenike i studente. Natječaj za stipendije je gotov i uskoro slijedi potpisivanje ugovora. Još bolja vijest je da će stipendije dobiti svi učenici i studenti koji su zadovoljili uvjete sveukupno 37, dakle više od predviđenih 28., rekla je načelnica Ljubica Jembrih.  Inače, bilo je najavljeno 14 stipendija za učenike u visini od 350 kuna i 14 stipendija za studente od 500 kuna.

 Preraspodjela sredstava

– Nakon provedenog javnog poziva i kontrole, imali smo 23 prijave za studentske stipendije i 17 prijava za učeničke. Prema našem pravilniku o dodjeli stipendiranja učenicima i studentima, 15 kandidata zadovoljilo je uvjete za učeničke stipendije i sva 22 prijavljena kandidata za studentske stipendije zadovoljila su uvjete – pojasnila je Jembrih. Povjerenstvo je pripremilo rang listu i tablicu te je načelnica Jembrih donijela odluku da će Općina Lobor ove godine stipendirati sve prijavljene studente i učenike koji su zadovoljili uvjete pravilnika.Kako su u Proračunu Općine Lobor bila osigurana sredstva za sufinanciranje nastave engleskog jezika kod OŠ Franje Horvata Kiša, a do same realizacije nije došlo, shodno tome načelnica je donijela Odluku  o preraspodjeli sredstava planiranih Proračunom Općine Lobor za 2020. godinu.

 Novci na račun

– Sredstva na računu stipendisti mogu očekivati početkom 12. mjeseca, a isplatit će se retroaktivno, od 9. mjeseca za učenike i od 10. mjeseca za studente – najavila je Jembrih. S obzirom na epidemiološke mjere, ove godine neće biti grupnog potpisivanja ugovora, već će oni biti dostavljeni na kućne adrese stipendista. U proračunu je za stipendije ukupno osigurano 115 tisuća kuna.

Općina kao suport

- Obrazovanje je najvažnija stvar za budućnost zemlje. Kako bi osigurali naš napredak moramo učiti, podučavati, educirati i prihvaćati nova znanja. Svim učenicima i studentima, želim uspješnu učeničku i akademsku godinu, kako bi svojim znanjem unaprijedili društvo i zajednicu u kojoj žive. U ovom teškom vremenu uzrokovanom pandemijom COVID 19, ostanite odgovorni, puni vjere i nade u bolju budućnost koja je pred vama, a Općina Lobor bit će vam suport i podrška na vašem putu – poručila je Jembrih.

- Obrazovanje je najvažnija stvar za budućnost zemlje. Kako bi osigurali naš napredak moramo učiti, podučavati, educirati i prihvaćati nova znanja. Svim učenicima i studentima, želim uspješnu učeničku i akademsku godinu, kako bi svojim znanjem unaprijedili društvo i zajednicu u kojoj žive. U ovom teškom vremenu uzrokovanom pandemijom COVID 19, ostanite odgovorni, puni vjere i nade u bolju budućnost koja je pred vama, a Općina Lobor bit će vam suport i podrška na vašem putu - poručila je načelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC50 Gračac-Sveti Rok. 0bilazak je državnom cestom DC522 Lovinac-Gornja Ploča- DC1 Udbina-Gračac te obrnuto.  Zbog očevida nakon ugašenog požar na osobnom vozilu na 161.+150 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program