Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Lobor povećala je broj stipendija, dodijelit će ih 37

Stipendije po 350 i 500 kuna dobit će svi učenici i studenti koji su zadovoljili uvjete


Općina Lobor ima dobru vijest za učenike i studente. Natječaj za stipendije je gotov i uskoro slijedi potpisivanje ugovora. Još bolja vijest je da će stipendije dobiti svi učenici i studenti koji su zadovoljili uvjete sveukupno 37, dakle više od predviđenih 28., rekla je načelnica Ljubica Jembrih.  Inače, bilo je najavljeno 14 stipendija za učenike u visini od 350 kuna i 14 stipendija za studente od 500 kuna.

 Preraspodjela sredstava

– Nakon provedenog javnog poziva i kontrole, imali smo 23 prijave za studentske stipendije i 17 prijava za učeničke. Prema našem pravilniku o dodjeli stipendiranja učenicima i studentima, 15 kandidata zadovoljilo je uvjete za učeničke stipendije i sva 22 prijavljena kandidata za studentske stipendije zadovoljila su uvjete – pojasnila je Jembrih. Povjerenstvo je pripremilo rang listu i tablicu te je načelnica Jembrih donijela odluku da će Općina Lobor ove godine stipendirati sve prijavljene studente i učenike koji su zadovoljili uvjete pravilnika.Kako su u Proračunu Općine Lobor bila osigurana sredstva za sufinanciranje nastave engleskog jezika kod OŠ Franje Horvata Kiša, a do same realizacije nije došlo, shodno tome načelnica je donijela Odluku  o preraspodjeli sredstava planiranih Proračunom Općine Lobor za 2020. godinu.

 Novci na račun

– Sredstva na računu stipendisti mogu očekivati početkom 12. mjeseca, a isplatit će se retroaktivno, od 9. mjeseca za učenike i od 10. mjeseca za studente – najavila je Jembrih. S obzirom na epidemiološke mjere, ove godine neće biti grupnog potpisivanja ugovora, već će oni biti dostavljeni na kućne adrese stipendista. U proračunu je za stipendije ukupno osigurano 115 tisuća kuna.

Općina kao suport

- Obrazovanje je najvažnija stvar za budućnost zemlje. Kako bi osigurali naš napredak moramo učiti, podučavati, educirati i prihvaćati nova znanja. Svim učenicima i studentima, želim uspješnu učeničku i akademsku godinu, kako bi svojim znanjem unaprijedili društvo i zajednicu u kojoj žive. U ovom teškom vremenu uzrokovanom pandemijom COVID 19, ostanite odgovorni, puni vjere i nade u bolju budućnost koja je pred vama, a Općina Lobor bit će vam suport i podrška na vašem putu – poručila je Jembrih.

- Obrazovanje je najvažnija stvar za budućnost zemlje. Kako bi osigurali naš napredak moramo učiti, podučavati, educirati i prihvaćati nova znanja. Svim učenicima i studentima, želim uspješnu učeničku i akademsku godinu, kako bi svojim znanjem unaprijedili društvo i zajednicu u kojoj žive. U ovom teškom vremenu uzrokovanom pandemijom COVID 19, ostanite odgovorni, puni vjere i nade u bolju budućnost koja je pred vama, a Općina Lobor bit će vam suport i podrška na vašem putu - poručila je načelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook