Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Lobor donijela proračun za 2020., 'težak' 26,8 milijuna kuna

U proračunu za iduću godinu uvršteni su veliki kapitalni projekti za koje su sredstva dobivena iz fondova Europske unije i resornih ministarstava, a planirani su u ukupnom iznosu od 16 milijuna kuna


Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća općine Lobor donesen je proračun za 2020. godinu u visini od 26,8 milijuna kuna. Ovo je najveći proračun do sada. Planovi su veliki, a proračun razvojan, istaknula je načelnica Ljubica Jembrih. U proračunu za iduću godinu uvršteni su veliki kapitalni projekti za koje se sredstva dobivena iz fondova Europske unije i resornih ministarstava, planirano u ukupnom iznosu od 16 milijuna kuna. Među kapitalnim projektima su svakako izgradnja dječjeg vrtića i rekonstrukcijske općinske zgrade u kulturni centar.

Nastavlja se i s novom fazom uređenjem parkirališta na groblju u Loboru, uređenjem dječjih igrališta, asfaltiranjem nerazvrstanih cesta po svim mjesnim odborima, uređenjem društvenih domova. Spremna je i projektna dokumentacija za rekonstrukciju ulice Ante Kovačića. Ukoliko će se otvoriti neki natječaj na koji se projekt može prijaviti, dokumentacija je spremna. Riječ je o zahtjevnoj dionici čija se rekonstrukcija ne može financirati iz općinskog proračuna. Preko EU sredstava planira se i uređenje zgrade DVD-a Lobor.

Da bi mogli izrealizirati velike kapitalne projekte Općina se mora kreditno zadužiti za oko 6 milijuna kuna, ali za napomenuti je kako su to namjenska sredstva i čim ona stignu, kredit se zatvara. Dakle, i u narednoj godini prvenstveno se nastavlja s uređenjem infrastrukture na području cijele općine Lobor, ali i s aktivnostima na društvenom, kulturnom i turističkom planu. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za sve skupine vozila zatvorene su: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27) -državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Samo za osobna vozila otvoreni ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program