Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Lobor dodijelila je udrugama novčane potpore

Na natječaj je pristiglo 13 prijava


Općina Lobor je i ove godine nastavila s financiranjem Udruga koje djeluju na općine. Povjerenstvo za otvaranje prijava, provjeru ispunjavanja propisanih uvjeta natječaja za ocjenjivanje prijava projekata i institucionalnu podršku udrugama za 2020. godinu iz proračuna Općine Lobor sastalo se 13. ožujka i dalo je načelnici prijedlog Odluke o raspodjeli potpora po natječaju.

Raspoređena sredstva

Prema utvrđenim kriterijima iz članka 18. Pravilnika o sufinanciranju udruga građana koje djeluju na području Općine Lobor, Povjerenstvo je prilikom provjere prijava pristiglih na natječaj utvrdilo da je došlo 13 prijava. Prema potrebama iskazanim u prijavama u području javnih potpora u gospodarstvu prijavitelji su zatražili potpore u ukupnom iznosu od 22.950,00 kuna, a raspoređen je iznos od 13.500,00 kuna. Prema potrebama iskazanim u prijavama u području javnih potpora u sportu prijavitelji su zatražili potpore u ukupnom iznosu od 276.395,00 kuna, a raspoređen je iznos od 115.500,00 kuna. Prema potrebama iskazanim u prijavama u području javnih potpore u kulturi prijavitelji su zatražili potpore u ukupnom iznosu od 205.280,00 kuna, a raspoređen je iznos od 97.500,00 kuna. Prijava koje zadovoljavaju uvjete iz područja javne potpore za brigu o djeci i mladima, osobe s invaliditetom i osobe treće životne dobi, prijavitelji su zatražili potpore u ukupnom iznosu od 54.223,98 kua, a raspoređen je iznos od 35.000,00 kuna.

Suradnja i pomoć

Prema potrebama iskazanim u prijavama u području javne potpore udrugama civilnog društva prijavitelji su zatražili potpore u ukupnom iznosu od 7.500,00 kuna, a raspoređen je iznos od 5.000,00 kuna. Temeljem navedenog prijedloga donesena je Odluka o raspodjeli sredstava u dispozitivu. Načelnica Lobora Ljubica Jembrih istaknula je iako se djelovanja i aktivnosti udruga trenutno u skladu s mjerama Nacionalnog odbora ne provode, financiranje nastavljaju prema planiranom.

 

- Svima se zahvaljujem na suradnji te se najiskrenije nadam i veselim skoroj zajedničkoj suradnji. Udrugama Sveta Ana, Udruzi Kućna pomoć, Lovačkom društvu Oštrc i DVD-u Lobor zahvaljujemo na suradnji i pomoći našim mještanima i u ovom razdoblju epidemije COVID-19 – istaknula je načelnica.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru. Mogući su odroni.  Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić mpovremeno puše jak vjetar. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetim...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program