Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Lobor dodijelila je udrugama novčane potpore

Na natječaj je pristiglo 13 prijava


Općina Lobor je i ove godine nastavila s financiranjem Udruga koje djeluju na općine. Povjerenstvo za otvaranje prijava, provjeru ispunjavanja propisanih uvjeta natječaja za ocjenjivanje prijava projekata i institucionalnu podršku udrugama za 2020. godinu iz proračuna Općine Lobor sastalo se 13. ožujka i dalo je načelnici prijedlog Odluke o raspodjeli potpora po natječaju.

Raspoređena sredstva

Prema utvrđenim kriterijima iz članka 18. Pravilnika o sufinanciranju udruga građana koje djeluju na području Općine Lobor, Povjerenstvo je prilikom provjere prijava pristiglih na natječaj utvrdilo da je došlo 13 prijava. Prema potrebama iskazanim u prijavama u području javnih potpora u gospodarstvu prijavitelji su zatražili potpore u ukupnom iznosu od 22.950,00 kuna, a raspoređen je iznos od 13.500,00 kuna. Prema potrebama iskazanim u prijavama u području javnih potpora u sportu prijavitelji su zatražili potpore u ukupnom iznosu od 276.395,00 kuna, a raspoređen je iznos od 115.500,00 kuna. Prema potrebama iskazanim u prijavama u području javnih potpore u kulturi prijavitelji su zatražili potpore u ukupnom iznosu od 205.280,00 kuna, a raspoređen je iznos od 97.500,00 kuna. Prijava koje zadovoljavaju uvjete iz područja javne potpore za brigu o djeci i mladima, osobe s invaliditetom i osobe treće životne dobi, prijavitelji su zatražili potpore u ukupnom iznosu od 54.223,98 kua, a raspoređen je iznos od 35.000,00 kuna.

Suradnja i pomoć

Prema potrebama iskazanim u prijavama u području javne potpore udrugama civilnog društva prijavitelji su zatražili potpore u ukupnom iznosu od 7.500,00 kuna, a raspoređen je iznos od 5.000,00 kuna. Temeljem navedenog prijedloga donesena je Odluka o raspodjeli sredstava u dispozitivu. Načelnica Lobora Ljubica Jembrih istaknula je iako se djelovanja i aktivnosti udruga trenutno u skladu s mjerama Nacionalnog odbora ne provode, financiranje nastavljaju prema planiranom.

 

- Svima se zahvaljujem na suradnji te se najiskrenije nadam i veselim skoroj zajedničkoj suradnji. Udrugama Sveta Ana, Udruzi Kućna pomoć, Lovačkom društvu Oštrc i DVD-u Lobor zahvaljujemo na suradnji i pomoći našim mještanima i u ovom razdoblju epidemije COVID-19 – istaknula je načelnica.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook