Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Gornja Stubica kratkoročno se zadužuje za 600 tisuća kuna

Radi se zapravo o premošćivanju financijskog jaza do povratka sredstava od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju


Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Gornje Stubice donesena je odluka o kratkoročnom zaduženju Općine za 600 tisuća kuna kod Privredne banke Zagreb d.d. Kako pojašnjava načelnik Općine Jasmin Krizmanić, radi se zapravo o premošćivanju financijskog jaza nastalog zbog različite dinamike priljeva sredstava i dospijeća obaveza odnosno samo do povratka sredstava, druge rate, od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a vezano na natječaj iz mjere 7., podmjere 7.2.2. na koji se Općina javila s projektom Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Šagudovec – Sekirevo Selo.


Vrijednost projekta dobivena u postupku javne nabave iznosila je 2.122.154,13 kuna s PDV – om. – To je model kojeg koriste manje – više sve jedinice lokalne samouprave koje su vezane na sredstav iz EU fondova, jer se za povrat sredstava od Agencije čeka neko vrijeme, dok Agencija provjeri svu dokumentaciju te onda Općina dobiva preostalih 50 posto iznosa – pojasnio je Jasmin Krizmanić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook