Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina će u Spomen domu urediti zbirke II. Svjetskog rata, Domovinskog rata, izgraditi dječje igralište i park

Općina Bedekovčina konačno postala vlasnik Spomen doma boraca NOB-a u Poznanovcu, dječjeg igrališta i parka oko zgrade


Općina Bedekovčina potpisala je u ožujku ove godine s Ministarstvom državne imovine Ugovor o darovanju temeljem kojeg je, upisom u zemljišne knjige, konačno postala vlasnik Spomen doma boraca NOB-a u Poznanovcu, dječjeg igrališta i parka oko zgrade. Ugovor je potpisan temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnina u k.o. Poznanovec Općini Bedekovčina koja je donijeta na sjednici Vlade koja se održala u Krapini 6. prosinca 2019. godine.

Ugovor o darovanju

- Želimo napomenuti da je Općina Bedekovčina ispunila sve preduvjete za upis prava vlasništva temeljem Zakona o upravljanju državnom imovinom, no Ministarstvo državne imovine predložilo je da se Spomen dom boraca NOB-a u Poznanovcu, dječje igralište i park oko zgrade Općini daruju i to temeljem Zahtjeva o darovanju koji je Općina podnijela još 2014. godine. S obzirom na sporost Ministarstva u rješavanju predmeta ove vrste, Općina Bedekovčina pristala je na zaključivanje Ugovora o darovanju. Također, Općina Bedekovčina se u cilju potpisivanja Ugovora o darovanju odrekla potraživanja prema RH u visini od 142.876,63 kuna– rekao je načelnik Darko Ban dodajući da se ugovorom o darovanju, Općina Bedekovčina obvezala u roku od 5 godina privesti predmetne nekretnine namjeni smještaja zbirke Domovinskog rata, zbirke II. Svjetskog rata i uređenja dječjeg igrališta i parka.

Identitet općine Bedekovčina

Također, prostor će se koristiti i za potrebe MO Poznanovec. S obzirom na to da je Općina tek nedavno upisala kao vlasnik na temelju predmetnog Ugovora, tek sad predstoje daljnji koraci kako bi Spomen dom priveli namjeni za koju smo se obvezali u roku koji je određen Ugovorom. S obzirom na to da se radi o realizaciji zahtjeva kojeg je Općina podnijela još davne 2014. godine, ali i činjenici da se radi o nekretnini koja je dio identiteta Općine Bedekovčina, a osobito mještana Poznanovca konačno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, tj. upis vlasništva nad Spomen domom predstavlja značajan iskorak za Općinu Bedekovčina – naglasio je načelnik.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook