Prethodni članak
Sljedeći članak

[OPASNOST OPET PRIJETI] Moguća tuča, bujične poplave... upozorava DHMZ


DHMZ je izdao narančasto upozorenje za zagrebačku te žuto za osječku i karlovačku regiju za danas poslijepodne, odnosno navečer. Kako navode, u zagrebačkoj regiji od 15 je sati moguće grmljavinsko nevrijeme, lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Vjerojatnost grmljavine veća je od 70 %, prenosi HRT.

- Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu, upozoravaju iz DHMZ-a.

Upozorenje za karlovačku regiju vrijedi od 16 sati. Lokalno su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije uz granicu sa Slovenijom. Upozorenje za osječku regiju vrijedi od 20 sati, lokalno su vjerojatni izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Podravini. Vjerojatnost grmljavine za obje regije također je iznad 70 %.

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, navodi DHMZ, piše HRT.

Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook