Prethodni članak
Sljedeći članak

Opasnost i dalje velika: budite spremni na novo, jače nevrijeme

Stiže i zahlađenje...


U većem dijelu zemlje jutros je oblačno sa kišom i pljuskovima, ponegdje i grmljavinom. Lokalno ima obilnije oborine. Kako na mjestima količina kiše značajno premašuje drenažni kapacitet kanalizacijskog sustava, moguće su bujične i urbane poplave. Na snazi je i upozorenje hidrološkog sektora DHMZ-a.

Sjeverozapadno od naših krajeva formirala se plitka ciklona, no još će se produbljivati i tako podržavati nestabilne i kišovite vremenske prilike.

Lokalno je moguće izraženije nevrijeme, na što upozorava sustav Meteoalarm, DHMZ-a, koji je na višem stupnju za gospićku regiju, riječku, karlovačku, kninsku i splitsku. Na moru su lokalno moguće nevere pri čemu ne možemo isključiti niti pojavu pijavica.

Subota donosi i olujnu buru, naprije na sjeverni Jadran, a potom će se širiti i na ostatak obale, stoga treba računati na probleme u prometu. Sutra se očekuje ulazak ciklone centrom nad Jadran, stoga će biti vrlo kišovito i pljuskovito, osobito u predjelima duž obale Jadrana.

Potkraj subote i u noći na nedjelju postupno smirivanje i razvedravanje. Nedjelja će biti većinom suha, no osjetno hladnije, osobito tijekom jutarnjih sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook