Prethodni članak
Sljedeći članak

Opasan šaht na vrlo prometnoj cesti u Zagorju svako malo se diže i otvara


Na županijskoj cesti kroz Ciglenicu Začretsku kod Svetog Križa Začretja, na dijelu koji je u studenom prošle godine saniran nakon što je njome prošla Aglomeracija, jedan šaht vozačima stvara ozbiljne probleme. Naime, već nekoliko puta se, uslijed udara vozila u šaht, debeli i teški čelični poklopac šahta digao te time stvorio opasnu 'rupu' na cesti. To se dogodilo i danas, odnosno, u četvrtak ujutro.

Mještanin, čija je kuća upravo nasuprot tog šahta, svaki put kad se to desi, zove Županijsku upravu za ceste kako bi ih obavijestio o tome, jer se, kako nam je rekao, boji da se ne dogodi kakva nesreća.

-Prvi put kad se dignuo, bila je večer, pa smo ga sin i ja vratili na mjesto. Drugi put kad se to desilo sam zvao policiju i ŽUC, oni su došli, postavili znakove i za dva dana su došli to popraviti. Zabijali su neke kajle, no, izgleda da nisu dovoljno kvalitetno to popravili i da te njegove 'zakačke' ne drže pod silinom udarca. Tako da se jutros ponovo dignuo i ja sam odmah oko 10:30 zvao ŽUC, ali do sad, eto, još nisu stigli. Srećom, ostavili su prošli put uz cestu, na bankini, ovaj znak, pa sam ga ja odmah danas ujutro izvukao iz grabe i stavio na cestu ispred šahta, no bljeskalica koja je na njemu ne radi, a sad će mrak i bojim se da se ne dogodi neko zlo – ispričao nam je mještanin.

Razgovor s njime vodili smo u 15:15 h, nakon čega smo nazvali i ravnatelja Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije, Stjepana Sirovca, koji je rekao kako će provjeriti sa svojim službama jesu li upoznati s tim problemom te da će odmah poslati ekipu da se taj šaht zaštiti i sanira. – Činjenica jest da je to još uvijek, zapravo, gradilište i da ako šaht nije ispravan, a prema vašim riječima očito nije, izvođač radova morat će ga zamijeniti o vlastitom trošku – rekao nam je Sirovec.

U svakom slučaju, vozačima koji će danas i idućih dana prolaziti tom dionicom ceste preporučujemo oprez.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook