Prethodni članak
Sljedeći članak

Olujni vjetar srušio stabla kod OŠ Konjščina i donjostubičkog vrtića, manja šteta i na sportskoj dvorani u D. Stubici

Danas su prognostičari najavili iznimno vjetrovito vrijeme


dječji vrtić u Donjoj Stubici

Danas su prognostičari najavili iznimno vjetrovito vrijeme, ponegdje uz malo slabog snijega ili susnježice. Popodne je puhao uz jak sjeverni vjetar s olujnim udarima brzine preko 70 km/h. Kao što smo već pisali, jak vjetar srušio je stablo na auto u Stubičkim Toplicama, a zbog srušenog drveta na cesti Marija Bistrica-Konjčina nije bilo moguće prometovanje dok vatrogasci nisu uklonili drvo. Olujni vjetar poslijepodne srušio je i stabla na cestu u Konjščini i Zlatar Bistrici Također, popodne je bila privremeno zatvorena autocesta Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec u oba smjera zbog kamiona kojeg prevrnuo vjetar.

Vjetar je nastavio raditi probleme u Zagorju. Kako je za zagorje.com rekao gradonačelnik Donje Stubice nastala je, prema njegovim procjenama, manja materijalna šteta na sportskoj dvorani u Donjoj Stubici zbog razbijenog prozora, dok se stablo srušilo na kolni prilaz donjostubičkog dječjeg vrtića. – Srećom, nema ozlijeđenih, vatrogasci su brzo intervenirali - naglasio je.  Kako nam je rekao, drvo je palo i na cestu u Vukšincu i kod dvorca u Stubičkom Golubovcu.

sportska dvorana u Donjoj Stubici



Vukšinec

U Konjščini, u dvorištu osnovne škole, vjetar je iščupao drveće i srujne stupove, javlja N1. Ravnatelj OŠ Zoran Vugera kazao je za N1 da su srušena tri stabla.

- Imamo dosta starih i velikih stabala u okolišu škole, i tri su pala, ali na sreću nitko nije ozlijeđen. Srušen je i telefonski stup, koji se nalazi ispred škole. Vatrogasci i komunalna služba su na terenu, srušit će još jedno stablo koje je nagnuto", rekao je Vugera za N1.

Kako doznajemo, vjetar radi probleme i u drugim dijelovima Zagorja. Vatrogasci su na terenima, a neka mjesta u Zagorju, poput Lobora, ostala su bez opskrbe električnom energijom.

foto: Policija zaustavlja KZŽ, Breznički Hum

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook