Prethodni članak
Sljedeći članak

Odvjetnik izbačen iz sudnice i kažnjen s 10 tisuća kuna jer nije htio koristiti dezificijens!

Neposlušnog odvjetnika odveo je zaštitar...


Nevjerojatan incident dogodio se ovaj tjedan na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Sudac je uoči početka rasprave pozvao sve prisutne da dezinficiraju ruke, a jedan je odvjetnik to odbio, doznaje Nacional.

Sve je navedeno i u službenom zapisniku s ročišta. U njemu se navodi kako je odvjetnik tužitelja “rekao da neće pošpricati ruke dezinficijensom koji mu nudi raspravi sudac, uz navode ‘nećemo se rukovati’, a ne želi koristiti otrov koji mu se nudi”.

Sudac je upozorio odvjetnika koji je odbio dezinficirati ruke da se time neprimjereno odnosi  prema sudu i ne pokorava nalogu suda nakon čega ga upućuje izvan sudnice.

Odvjetnik je odbio izaći iz sudnice, na što je sudac naložio suradnici da pozove zaštitara koji je “u roku od pet minuta”, kako piše u zapisniku, udaljio neposlušnog odvjetnika iz sudnice. Prema odluci suca, odvjetnik je kažnjen s 10.000 kuna zbog “nepoštivanja, neprimjerenog ophođenja i nepokoravanja nalozima suda, uz iskazanu osobu drskost”. U zapisniku se dodaje i kako će o svemu biti obaviještena Odvjetnička komora, piše Nacional.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook