Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana treća Biciklistička učilica u Zlataru

Petogodišnji Vilim Reinholz dobitnik je bicikla


Ambiciozno zamišljen zlatarski projekt Biciklistička učilica, što ga je u nedjelju organiziralo Društvo Naša djeca i Grad Zlatar, u suradnji s Policijskom postajom Zlatar Bistrica, okupio je u Parku hrvatske mladeži brojne bicikliste, od najmlađih do onih starijih od devet godina. Prije nego što su nestrpljivi sudionici sa svojim biciklima krenuli ulicama Zlatara, uz policijsko osiguranje, a najmlađi stazama parka, na sportskom igralištu OŠ Ante Kovačića održana je kraća edukacija uz sudjelovanje pripadnika policije i tima Hitne pomoći.

Dakako da je to nužnost, jer i biciklisti su sudionici u prometu, a u manjim sredinama, kakva je zlatarska, bicikl je omiljeno prijevozno sredstvo. Organizator je osigurao i nagrade odnosno tombolu, a najsretniji je bio petogodišnji Vilim Reinholz iz Zlatara kojemu su gradonačelnica Jasenka Auguštan - Pentek i predsjednica DND-a, Anita Habazin, uručile vrijedan zgoditak – bicikl. I sam iznenađen i zbunjen, sa zgoditkom se morao brzo skloniti jer se sručila kiša!


Prošle godine u projekt Biciklističke učilice uključio se Grad Oroslavje, a ove i Grad Donja Stubica te općine Marija Bistrica i Bedekovčina. Za Oroslavje i Donju Stubicu Biciklistička učilica održat će se 11.lipnja, a u Bedekovčini u listopadu. Ovaj projekt ostvario je potporu Ministarstva unutarnjih poslova, jedini iz Zagorja, putem natječaja za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske. (Željko Slunjski)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook