Prethodni članak
Sljedeći članak

[ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA U GORNJOJ STUBICI] Načelnik Krizmanić: 'Oporba je glasala protiv kreditnog zaduženja Općine, dakle protiv izgradnje dječjeg vrtića'

Vijeće je većinom glasova ipak izglasalo odluku o kreditnom zaduženju od 12 milijuna kuna, kako bi se moglo krenuti u izgradnju vrtića


Jučer je u Područnoj školi u Humu Stubičkom održana 15. sjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice, na kojoj je većinom glasova usvojen polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, kao i izvješće načelnika za navedeno razdoblje te izmjene i dopune proračuna za 2019. godinu.

Što se tiče prihodovne strane, ostvareno je 4.2 milijuna kuna vlastitih prihoda, odnosno 58 posto od planiranog. U svom je izvješću za prvih šest mjeseci načelnik Jasmin Krizmanić posebno istaknuo realizaciju projekta sanacije klizišta u Slanom Potoku vrijednog nešto više od milijun kuna te završetak druge faze proširenja i izgradnje mjesnog groblja, a upravo je oko tog polugodišta, odnosno na prijelazu u drugo izvještajno razdoblje, realiziran i projekt izgradnje nerazvrstane ceste Šagudovec – Sekirevo Selo. – U prvom polugodištu godine uglavnom su u tijeku natječaji na koje se javljamo, dok realizacija projekata, nakon objave rezultata natječaja te provođenja postupka javne nabave, slijedi u drugom polugodištu – pojasnio je načelnik Jasmin Krizmanić.

Na sjednici je izglasan i rebalans proračuna, koji je s 25 milijuna kuna povećan na 32 milijuna. Neke su stavke u proračunu anulirane ili smanjene, a najveći je razlog povećanju uvrštavanje u proračun dugoročnog kreditnog zaduženja od 12 milijuna kuna, radi realizacije izgradnje dječjeg vrtića.

Odluka o kreditnom zaduženju također je izglasana na ovoj sjednici, iako je oporba bila protiv. – Oporba je glasala protiv kreditnog zaduženja Općine, a samim time protiv izgradnje dječjeg vrtića. Radi se o kreditu na deset godina, s počekom od dvije godine, a u svrhu realizacije projekta izgradnje dječjeg vrtića. Naime, da bismo krenuli u izgradnju i potpisali ugovor s izvođačem radova, moramo imati osigurana vlastita sredstva – rekao je načelnik Jasmin Krizmanić za zagorje.com.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće na riječkoj obilaznici (A7) između čvora Diračje i odmorišta Vrata Jadrana u smjeru GP Rupa vozi se jednim prometnim trakom. Zbog odrona na DC3 na dionici Orehovica-Banska vrata-Školjić cesta je zatvorena za sav promet. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program