Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana konferencija “Mladi, alkohol i vožnja” za učenike/ce Srednje škole Krapina

Na samom početku okupljene učenike/ce pozdravila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek


U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u utorak 1. prosinca 2020., održana je online konferencija „Mladi, alkohol i vožnja“ za učenike/ce Srednje škole Krapina.

Na samom početku okupljene učenike/ce pozdravila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek koja je istaknula važnost educiranja i osvještavanja mladih na području prevencije i sigurnosti u prometu. Predstavnik Mreže udruga Zagor, Bojan Bjelja predstavio je projekt „Bez promila“ koji je namijenjen mladim vozačima/cama, a čije aktivnosti uključuju edukaciju, informiranje i javnu kampanju.

Predstavnik Policijske uprave Krapinske-zagorske, Marijan Grmovšek prezentirao je učenicima/cama podatke o mladima u prometu te štetnim posljedicama vožnje u alkoholiziranom stanju. Osim navedenoga, istaknuo je da je Policijska uprava Krapinsko-zagorska uključena u projekt „Bez promila“ kako bi se utjecalo na podizanje svijesti svih sudionika u prometu, posebice mladih vozača/ica o teškim i stravičnim posljedicama prometnih nesreća koje uzrokuju alkoholizirani vozači.

 

Tijekom konferencije učenici/ce su imali priliku zaigrati informativno edukativan kviz o konzumiranju alkohola koji je nastao u sklopu kampanje „Tko pije, taj plaća“ koju je provodio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Učenici/ce su saznali na što sve utječe konzumacija alkohola, koji je najčešći zdravstveni rizik konzumiranja alkohola kod mladih, koja je granica sigurnog konzumiranja alkohola za mlađe od 18 godina i druge važne informacije.

Cilj projekta „Bez promila“ je smanjiti broj prometnih nesreća i podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu, posebice mladih vozača/ica. Konferencija je održana u okviru projekta „Bez promila“ koji je financiran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, čiji je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova i Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook