Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana izvanredna izborna skupština, izabran novi predsjednik


Dobrovoljno vatrogasno društvo Pavlovec ove je subote 11. ožujka održalo 71. sjednicu DVD-a. Bila je to izvanredna izborna zbog ostavke dosadašnjeg predsjednika Ivana Jelenčića zbog zdrastvenih razloga.

Na početku Skupštine svi prisutni gosti poslušali su hrvatsku i vatrogasnu himnu te su minutom šutnje odali počast poginulim i umrlim vatrogascia kao i poginulim hrvatskim braniteljima. Svim nazočnima pozdrave dobrodošlice uputio je još predsjednik DVD-a Ivan Jelenčić pozdravivši drage goste i članove DVD-a.

Skupština je zatim usvojila radno predsjedništvo na čelu sa Slavkom Hanžićem te članovima Marija Grah i Ranko Kušec, zapisničar Krešimir Črnjević. Uslijedilo je izvješće o radu upravnog odbora i izvješće zapovjednika o radu u proteklom razdoblju, a zatim i financijsko izvješće blagajnika u 2022. godini kao i izvješće nadzornog odbora.

Pod točkom 7. dnevnog reda bila je i razrješnica dosadašnjem predsjedniku DVD-a Pavlovec gospodinu Ivanu Jelenčiću, kojemu su se članovima upravnog odbora zahvalili jednom lijepom gestom uručivši mu plaketu za počasnog vatrogasnog predsjednika dobrovoljnog vatrogasnog društva Pavlovec koji je bio na čelu od 2013. godine. Plaketu je uručio jedini kandidat za predsjednika Damir Papišta.

U mandatu gospodina Jelenčića napravljeno je veoma puno, počevši od izgradnje ove predivne dvorane u kojoj se održava ova Skupština. Slijedio je izbor za predsjednika, a upravni odbor Skupštini je predložio kandidata Damira Papištu, koji je izglasan za budućeg predsjednika DVD-a. Ujedno izglasani su i novi članovi upravnog odbora a to su, Luka Turk, Siniša Jelenčić i Tomislav Grah, umjesto Ivana Jelenčića, Vladimira Turka i Mateja Turka.

Pri kraju Skupštine dodijeljena su i priznanja, za 10 godina vatrogasne spomenice dobili su tajnik Valter Siladi, zapovjednik DVD-a Ranko Kušec i Kristijan Tisanić, za 20 godina su dobili Marko Jelenčić i Krešimir Črnjević, dok je za 30 godina spomenicu dobio Petar Valjavec.

Zahvalnice su dobili i članovi koji su položili ispit za vatrogasca Siniša Jelenčić i Tomislav Šimec, dok su ispit za vatrogasca I. klase položili Štefan Hrastinski Kliček, Luka Turk, Filip Turk i Kristijan Tisanić.

Na kraju je održana i pozdravna riječ gostiju. Posebno se zahvalio gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek koji je pozdravio sve prisutne goste uz posebnu pohvalu za djecu DVD-a koja su također prisustvovala. Ispred vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije bio je tajnik Rajko Jutriša, te predsjednik Dražen Sinković i zapovjednik Ivan Petriček ispred vatrogasne zajednice grada Zaboka.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook