Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana izborna Skupština DVD-a Selnica: Predsjednik i dalje Željko Piščak


U nedjelju je održana 93. redovno izborno-izvještajna skupština DVD Selnica, koje djeluje u sklopu VZO Marija Bistrica. Riječ je o društvu osnovanom 1928. godine koje trenutno broji 120 članova, od čega 50 članova djece i mladeži.

 

Na području djelovanja prošle su godine zabilježene dvije požarne intervencije i to po jedan požar kuće i sitnog raslinja, a pored toga zabilježene su i 2 tehničke intervencije uklanjanja stabla s ceste i nanesenog blata. Početkom godine u vrijeme prvog vala pandemije COVID-a 19, u mjestu djelovanja provođene su ophodnje i dežurstva. Ukupno je sudjelovalo 12 vatrogasaca, a prijeđeno je 1100 km. Iz izvješća o radu za 2020. godinu izdvajamo osposobljavanje 5 članova za vatrogasca 1. klase, sudjelovanje u združenoj pokaznoj vježbi VZO Marija Bistrica u Mariji Bistrici, sudjelovanje u Tijelovskoj procesiji i nekoliko dežurstva u Svetištu Majke Božje Bistričke, dežurstvo na groblju u Mariji Bistrici na Sve Svete, pripomoć oko biciklijade Selnica-Gusakovec, kao i nabavu potrebne opreme.

 

U Izbornom dijelu za predsjednika je ponovno izabran Željko Piščak, a za zapovjednika Ivica Grgić. Uz njih u Upravni odbor izabrani su: Jurica Mitrečić, Karolina, Valentina i Željko Kamenar, Monika Jakopec, Zlatko Pozaić, Domagoj Trčak, Mladen Jakopec, Božidar Škuranec, Mladen Pozaić stariji i Mladen Pozaić mlađi. U Nadzorni odbor izabrani su Josip Trčak kao predsjednik te Tihomir Kucelj i Dalibor Kamenar kao članovi. Predstavnici u VZO Marija Bistrica, uz tajnika i zapovjednika bit će Jelena Kamenar, Božidar Škuranec i Jurica Mitrečić. Skupštinu su pozdravili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, predsjednik VZKZŽ-e i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, te zapovjednik VZO Marija Bistrica Velimir Babić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook