Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana godišnja skupština DVD-a Škarićevo


U petak, 5. travnja održana je redovna izvještajna godišnja skupština DVD-a Škarićevo u prostorijama DVD-a koju je otvorio predsjednik DVD-a Škarićevo Damir Kozina, a na kojoj je gost bio i gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović.

Društvo djeluje neprekidno već 43 godine i imaju 55 članova. 2023. godine članovi su bili na brojnim osposobljavanjima pa su tako četiri člana društva položila stručni ispit za vatrogasca sa posebnim ovlastima i odgovornostima, jedan član osposobljen je za vozača „C“ kategorije, dva člana osposobljena su za rukovanje motornom pilom te četiri člana za rukovanje aparatima za zaštitu dišnih organa. Prema strukturi osposobljenosti za vatrogasna zvanja DVD Škarićevo u svojim redovima ima jedanaest članova osposobljenih za vatrogasca, petnaest vatrogasaca I. klase, dva vatrogasna dočasnika, šesnaest vatrogasnih dočasnika I. klase i jednog vatrogasnog časnika I klase.

U 2023. godini društvo je imalo šest intervencija te šest radnih akcija. Kao i svake godine, članovi su sudjelovali na Hodočašću vatrogasca u svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, čuvali su Isusov grob u župnoj crkvi Petrovsko, sa članovima DVD-a Petrovsko proslavili Dan Sv. Florjana, u suradnji sa članovima DVD-a Petrovsko i JVP-a Krapina sudjelovali su u javno – pokaznoj vježbi u mjestu Petrovsko, a održali su i predavanje te prezentaciju vatrogasne djelatnosti, opreme i vozila učenicima Osnovne Škole Augusta Cesarca Krapina i Područne škola Škarićevo te odradili i vježbu evakuacije iz zgrade Područne škole u suradnji sa JVP-om Krapina.

Članovi DVD-a rado pomažu i na gradskim manifestacijama pa su tako tradicionalno dežurali na Tjednu kajkavske kulture Krapina 2023. Posebno valja istaknuti njihov rad s najmlađima, naime u 2023. godini održano je čak 26 sastanaka vatrogasne mladeži.

Gradonačelnik je pohvalio rad DVD-a Škarićevo, istaknuo kako cijeni njihov hvalevrijedan rad usmjeren na dobrobit zajednice i da će Grad kao i uvijek dosad podupirati i osnaživati njihovo djelovanje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook