Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana 14. večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka


U  subotu 26. studenog 2022. godine u Velikom Trgovišću, održana je 14. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka na kojoj su se okupili brojni članovi Udruženja i gosti. Večer je započela pozdravnim govorom predsjednika Udruženja Mire Čaržavca koji se osvrnuo na rad Udruženja  u  protekle dvije godine u kojima se zbog epidemije nismo okupljali i u kojima smo se orijentirali na uređenje poslovnog prostora u našem Domu obrtnika u Zaboku.

U suradnji s jedinicama lokalne uprave i donacijskim sredstvima Općine Veliko Trgovišće i Grada Zaboka krajem 2020. godine započeli smo sa sanacijom poslovnog prostora u potkrovlju objekta. Početkom 2021. godine saniran je prostor dvorane i hodnika u potkrovlju objekta, izvršene su radnje na sanaciji stropa, parketa, elektro instalacija, ugradnji novih rasvjetnih tijela, bojanje zidova, te izmjeni stolarije u svim poslovnim prostorima u vlasništvu Udruženja. Krajem godine nastavlja se sanacija sanitarnog čvora i prostora kancelarija u potkrovlju objekta koja je završena u 2022. godini. Ove godine vratili smo se u normalu, prisustvovali sportskim i humanitarnim događanjima, realizirali edukacijsko putovanje za članove, pozivali članove na sajmove i edukacije o uvođenju eura, informirali  o javnim pozivima, te proveli izbore za tijela Udruženja u mandatu 2022. – 2026.

Udruženje bilježi kontinuirani porast broja članova. Trenutno u Udruženju je registrirano 386 obrta i 8 dobrovoljnih članova,  274 obrta s područja grada Zaboka i 112 obrta s područja općine Veliko Trgovišće, što je 40 obrta više no 2019. godine.

U svečanom dijelu večere dodijeljena su priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije prisutnim obrtnicima s dugogodišnjim radom u obrtništvu.

Za dvadeset godina rada priznanje je primila Ljubica Tršinski, vlasnica obrta IGLA obrt za popravke i prepravke odjeće iz Zaboka.

Za dvadeset pet godina rada priznanje su primili Jasmina Očić Gorički vlasnica obrta Modni studio NINA IZ Zaboka, Darko Antolković vlasnik obrta Vodolim "ANDA" iz Velike Erpenje i  Željko Poštek vlasnik obrta  Automehaničarska radionica "BR&ŽE" iz Martinišća;

Za trideset godina rada priznanje su primili Miro Čaržavec vlasnik obrta ČARŽAVEC obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu iz Dubrovčana, Rudolf Ivetić  vlasnik  obrta "JEZERO-METAL" izrada predmeta od metala iz Jezera Klanječkog i Vlado Vrček vlasnik obrta Ugostiteljstvo I vinogradarstvo "LUG“ iz Luga Zabočkog.

Za trideset  i pet godina rada priznanje je uručeno Tomislavu Miheliću vlasniku obrta "ZABOK-MONTAŽA" instalacijsko-završni radovi iz Zaboka.

Veliko zadovoljstvo nam je da je Hrvatska obrtnička komora usvojila prijedlog Udruženja obrtnika grada Zaboka, te Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka dodijelila Zahvalnicu za izniman doprinos u poticanju i unapređenju rada obrtničkih asocijacija. Zahvalnica je uručena  ravnateljici škole, gospođi Božici Šarić.

I na kraju u znak  zahvalnosti za izniman doprinos i osobite zasluge u razvoju obrtništva i na unapređenju komorskog sustava priznanje je primio Davor Pleško.

1987. godine Davor Pleško se uključuje u rad Udruženja, tadašnjeg Udruženja samostalnih privrednika općine Zabok, te kontinuirano kroz sve ove godine posvećuje dio svog vremena aktivnom radu u našem komorskom sustavu. Od 2002. do 2011. godine obnaša dužnost predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka, te u njegovom mandatu se rješava pitanje vlasništva nad dijelovima nekretnine Doma obrtnika u Zaboku, što omogućuje našem Udruženju da postane financijski stabilno i da nekretnina koju su gradili obrtnici  ostane u vlasništvu obrtnika. U 2011. godini izabran je za predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, te na toj funkciji ostaje do 2021. godine. Entuzijazam, te iznimna i plodna suradnja s uredom naše Krapinsko - zagorske županije omogućila je pokretanje i realiziranje kupnje i opremanja novog poslovnog prostora za potrebe naše Komore. U svom djelovanju veliku pažnju posvetio je unapređenju strukovnog obrazovanja, razvoju obrtništva i prisutnosti obrtnika u gospodarskom razvoju naše županije. Od 2014. godine izabran je za potpredsjednika Hrvatske obrtničke komore, te obnaša dužnost člana predsjedništva HOK-e, dužnost zamjenika predsjednika Suda časti HOK-e i brojne druge funkcije.

Svečani skup svojim prisustvom uveličali su ispred Ureda župana Krapinsko-zagorske županije, Sonja Mihovilić, pročelnica Upravnog odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i kom. Infrastrukturu, Ivan Hanžek, gradonačelnik grada Zaboka, Robert Greblički, načelnik općine Veliko Trgovišće, Davor Pismarović i Mario Jakuš  ispred Obrtničke komore Zagreb, Dragutin Ulama, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Petar Vrančić, pročelnik Porezne uprave, Područni ured Krapina, gospodin Tomislav Kuna predstavnik Udruženja obrtnika grada Zagreba, te predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook