Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan treći festival lutkarskih predstava u Dvoru Veliki Tabor

Na Festivalu su izvedene i brojne radionice izrade lutaka


U subotu, 17. rujna 2022., u Dvoru Veliki Tabor u Desiniću održan je 3. Festival lutkarskih predstava kojem je cilj promocija ovog kasnosrednjovjekovnog plemićkog grada te nematerijalne kulturne baštine Hrvatskog zagorja. Na programu koji je trajao od 14 do 20 sati našlo se je pet lutkarskih predstava i brojne radionice izrade lutaka. Tri šaljive lutkarske predstave („Vila Meluzina“, „Črna kraljica“ i „Naša dika - Veronika Desinićka!“) izvela je lutkarska družina Ioculatori u kojoj nastupaju djelatnici Dvora Veliki Tabor, Andrea Brlobuš (autorica igrokaza), Siniša Žnidarec i Nives Ćurković, zajedno s Lovrom Brlobušem.

U goste su došle i umjetničke organizacije KRUNA TARLE-art i LOFT koje su izvele dvije predstave namijenjene djeci vrtićkog uzrasta. U interaktivnoj, edukativnoj i poetičnoj predstavi „Šuma priča“, nastaloj u koprodukciji KRUNA TARLE-arta i Centra mladih Ribnjak, a inspiriranoj pripovijetkom „Zlatokosa i tri medvjeda“ glumile su Ksenija Rožman i Ana Malnar. Izvrsna Nina Sabo uprizorila je čak nekoliko uloga u predstavi „Iš'o Viljo u dućan“, nastaloj u koprodukciji KRUNA TARLE-arta i LOFT-a, putem koje se najmlađe uči kako savladati prve životne izazove.

Na Festivalu su izvedene brojne radionice izrade lutaka koje su održale muzejska pedagoginja Kristina Pavlović te Kruna Tarle, kazališna i likovna umjetnica multimedije. Kazališne lutke i rekvizite posjetitelji su imali prilike razgledati na izložbi „Ioculatori Velikotaborski“ autorice Andree Brlobuš. Na kraju večeri okupljene je zagrijao spektakularni vatreni show koji je izvela udruga Razbibriga.

Program Festivala lutkarskih predstava osmislila je i priredila voditeljica Dvora Veliki Tabor Renata Dečman.

Festival je sufinanciran je sredstvima Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook