Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola u Radoboju


U subotu 5. i nedjelju 6. studenoga 2022., održan je u Radoboju, Seminar za voditelje općih planinarskih škola. Seminar je organizirala Komisija za školovanje HPS-a, a na njemu je sudjelovalo 35 voditelja planinarskih škola iz svih krajeva Hrvatske. Jedna od sudionica seminara bila je i predsjednica radobojskog planinarskog društva, Marija Poljak.

Opća planinarska škola temeljni je oblik školovanja u Hrvatskom planinarskom savezu. Planinarska škola predstavlja osnovu za školovanje svih kadrova u organiziranom hrvatskom planinarstvu zbog stjecanja općih znanja i vještina iz područja planinarstva. Njezin jedinstveni program omogućava jednoliko i kvalitetno pripremanje kadrova za nastavak školovanja, a svim polaznicima daje osnovu za siguran i svrsishodan boravak u planinama i djelovanje unutar planinarske udruge, u skladu sa željama pojedinca i sredine u kojoj djeluje.

Vodiči HPS-a nezaobilazni su sudionici u planinarskoj edukaciji i vrlo često vode planinarske škole ili na njima sudjeluju kao instruktori i predavači. Predavanja su pripremili i održali Tomislav Zrinski, Dubravko Balent, Karoline Supina Vrabec, Igor Eterović, Biserka Radović, Hrvoje Gold i Alan Čaplar, a Stjepan Posavec osmislio je i vodio vježbu planinarske orijentacije sa 7 kontrolnih točaka.

Sudionici su pokazali visoku razinu zainteresiranosti za sve prezentirane sadržaje te su aktivno iznosili svoja zapažanja, iskustva, pitanja i prijedloge. U okviru seminara analizirani su i rezultati ankete ranije upućene svim voditeljima općih planinarskih škola. Također, kao pomoć i potporu za daljnji rad za sve sudionike, Komisija za školovanje HPS-a, osigurala je Metodičke priručnike za voditelje i izvoditelje općih planinarskih škola.

Službene prijave za prvu Opću planinarsku školu HPD-a Radoboj počinju idući tjedan, stoga za sve zainteresirane, pratite objave službene stranice HPD-a Radoboj na Facebooku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook