Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan Mali županijski fašnik s humanitarnim karakterom

Ove godine pomaže se područnom odjelu Dječjeg vrtića 'Balončica' Hum na Sutli i to novim televizorom.


Dobro nam došli maškari mali na 17. Županijski fašnik, orilo se danas kinodvoranom u Humu na Sutli gdje su se tradicionalno okupili najmlađi maškari iz Krapinsko – zagorske županije, predškolci i mališani iz zagorskih dječjih vrtića.

Srdačne pozdrave oslikanim i maškaranim mališanima poželio je domaćin, načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša. – Dragi mali maškari lijepo vas je vidjeti ovdje u Humu na Sutli na malom županijskom fašniku koji se tradicionalno održava poduži niz godina. Lijepo ste se maskirali. Pozdravljam i našu zamjenicu župana Jasnu Petek, koja se također dotjerala. Mene je malo 'zašpotala' kaj se nisam primjereno obukel – priznao je humski načelnik, poželjevši dobrodošlicu svim mališanima, tetama i roditeljima koji su u Hum došli iz drugih vrtića.

U ovo je doba godine veselo diljem županije jer se obilježava Fašnik, a ovdje u Humu na Sutli već dugi niz godina imamo fašnik u kojem sudjeluju naši mališani, predškolci i predškolke i dječji vrtići koji se vrlo maštovito, kreativno i duhovito maskiraju. Red je onda da i mi na jedan dan priuštimo djeci zabavu i veselje – rekla je zamjenica župana Jasna Petek, koja je predala županijski ključ fašničkom princu. – Poklanjam ovaj županijski ključ fašničkom princu jer znam da će odlično vladati našom županijom u ovo fašničko vrijeme. Ali za svaki slučaj, ostavila bum jedan ključ i za sebe – našalila se Petek.

Mali Županijski fašnik ima humanitarni karakter. Svake godine se pomaže neka institucija ili udruga. Ove godine pomaže se područnom odjelu Dječjeg vrtića 'Balončica' Hum na Sutli i to novim televizorom.

Organizator ovog 17. Malog županijskog fašnika je Općina Hum na Sutli i Destinacijsko promidžbeni klub Zelenu bregi, a pokrovitelji Krapinsko – zagorska županija i Općina Hum na Sutli.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook