Prethodni članak
Sljedeći članak

Odobreni projekti zagorskim općinama za uređenje komunalne infrastukture

Novce dobiva 10 općina i Krapinsko - zagorska županija


Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je i Odluku o odabiru projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Financiranje projekata odobreno je općinama i gradovima koji imaju status potpomognutog područja. Odobrene su i prijave deset općina s područja KZŽ.

Među njima su Općina Mače, koja je prijavila program asfaltiranja nerazvrstanih cesta te je odobreno 200 tisuća kuna, Općina Zagorska Sela kojoj je za izgradnju mrtvačnice odobreno 250 tisuća kuna, Općina Desinić koja dobiva 250 tisuća kuna za pojačano održavanje ceste u Šimuncima, Općina Kraljevec na Sutli, koja za završavanje zgrade prizemlja ambulante dobiva 330 tisuća kuna, zatim Općina Hrašćina kojoj je odobreno 250 tisuća za Društveni dom.

Tu je i Lobor kojem je odobreno 170 tisuća za uređenje staze za rolanje i dječjeg igrališta, Kumrovec koji dobiva 180 tisuća kuna za sanaciju klizišta i nerazvrstane ceste u Ravnom Brezju, za sanaciju i modernizaciju cesta na području općine sredstva u iznosu od 170 tisuća kuna odobrena su Budinščini, a 250 tisuća kuna za program održavanja postojećih cesta nerazvrstanih cesta odobreno je Općini Mihovljan, a Tuhlju 200 tisuća kuna za uređenje i asfaltiranje makadmaskih nerazvrstanih cesta.

Krapinsko – zagorska županija dobiva 330 tisuća kuna za rekonstruciju i dogradnju OŠ Lijepa naša Tuhelj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook