Prethodni članak
Sljedeći članak

Odobren projekt Udruge sv. Ana „Asistent i ja za kvalitetniju budućnost“

Projekt je u 100% iznosu financiran od strane ESF-a, a ukupna vrijednost iznosi 1.999.793,99 kn


Udruga Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom KZŽ 16.07.2021. godine potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Ugovor je potpisan od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

U sklopu poziva za dostavu projektnih prijedloga "Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom faza III" odobren je projekt Udruge naziva „Asistent i ja za kvalitetniju budućnost”.

Projekt je u 100% iznosu financiran od strane ESF-a, a ukupna vrijednost iznosi 1.999.793,99 kn i provodit će se u razdoblju od 16.07.2021. do 16.03.2023.

Projektom je osigurana usluga osobne asistencije za 16 osoba s težim stupnjem i vrstom invaliditeta, kao i osobama s intelektualnim teškoćama u dobi od 18-65 godina prema vještačenju Odbora za utvrđivanje potrebe za uslugom osobne asistencije o ispunjavanju uvjeta za primanje usluge osobne asistencije, kojom se pruža 80 sati mjesečno prema planu korisnika.

Usluga osobne asistencije ima cilj korisniku pružiti kvalitetnu i nužnu pomoć, potporu i olakšanje pri realizaciji dnevnih aktivnosti, samozbrinjavanju, pridonijeti socijalnom uključivanju, rasteretiti obitelj korisnika te pridonijeti širenju socijalne mreže.

Pružanjem usluge osobne asistencije svjedočimo o pozitivnim promjenama doživljaja vlastitih ograničenja i odnosima s drugim ljudima te pozitivnim promjenama socijalne percepcije stavova prema osobama s invaliditetom. Angažman OA odražava istinske potrebe u KZŽ i nedvojbeno ima pozitivan utjecaj na primarnu ciljnu skupinu, osobe s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta.

Udruga Sveta Ana KZŽ iza sebe ima brojne implementirane projekte i programe u sektoru socijalnog promicanja a iskustvo, dostatni financijski, tehnički i ljudski kapaciteti jamac su kvalitetne provedbe projekata i ostvarenja svih ciljeva na području svojeg djelovanja koje obuhvaća istočni dio Kzž.

Veselimo se narednom periodu faze III provedbe projekta da nastavimo uspješnu suradnju, a sve u cilju da našim korisnicima budemo što je moguće kvalitetnija podrška i pomoć.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook