Prethodni članak
Sljedeći članak

Odlično drugo poluvrijeme Zaboka nedovoljno za iznenađenje


Košarkaši Zaboka poraženi su u 10. kolu HT Premijer lige na gostovanju kod Cedevite junior s pet koševa razlike (75:70). Zabočani su odigrali loše prvo i odlično drugo poluvrijeme, ali to nije bilo dovoljno za iznenađenje protiv renomiranog protivnika. Dobra je stvar što igrači Domagoja Kujundžića ne posustaju nakon velikog zaostatka, već se bore do kraja, a tako je bilo i u ovoj utakmici.

Već u 5. minuti utakmice domaći su zahvaljujući Mustapiću i Rašiću došli do dvoznamenkatog vodstva (13:2), a tricom Mustapića domaći su nakon prve četvrtine imali 13 koševa viška (30:17). Zabok se nakon polaganja Lukačića uspio spustiti na -9 (36:27), ali do kraja četvrtine slijedila je serija domaćih od 11:3 i na „veliki odmor“ otišlo se rezultatom 47:30. Treća četvrtina protekla je uglavnom u izjednačenoj igri, a Cedevita junior je u zadnjih deset minuta ušla sa 16 koševa viška (65:49). Tri minute prije kraja utakmice domaći su imali +13 (73:60), a onda je redove Zaboka tricom probudio Kučan (73:62). Dvanaest sekundi prije kraja kapetan Črnjević poožio je za 75:70 i na kraju pristojan poraz Zaboka.

Cedevitu junior je s 18 koševa, 6 asistencija i 5 skokova predvodio Jakov Mustapić, dok je Saša Ciani postigao 15 koševa uz 9 skokova i samo ga je jedan skok dijelio od double-double učinka. Kod Zaboka najbolji je bio Marko Perović s double-double učinkom od 20 koševa i 11 skokova. Ivan Kučan upisao je 14 koševa uz 8 skokova, a Jarrvis Garrett i Antonio Črnjević upisali su po 12 koševa, čemu je Garrett pridodao 8 skokova i 5 asistencija, a Črnjević 6 asistencija i 3 skoka.

IZJAVE TRENERA:

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior:

“Prvo poluvrijeme smo odigrali puno bolje nego drugo, žao mi je što smo se potrošili na kraju. Zabok je dobro vođena momčad s dobrim individualcima, oni su bili bolji u drugom poluvremenu. Dopustili smo im da se lagano vrate, kontrolirali smo utakmicu veći dio susreta. Šteta što nismo uspjeli podijeliti minute Serdarušiću i malom Bogdanoviću koji se danas prvi put obukao za seniore. Čestitke igračima, ovo je veliki napor, dvije utakmice u tri dana, sad nas čeka gostovanje u Kupu protiv Dubrovnika.”

Domagoj Kujundžić, trener Zaboka:

“Jako loše smo ušli u utakmicu, dozvolili smo Cedeviti Junior da radi ono što oni najbolje rade. Nismo bili agresivni, dvije četvrtine nismo ni ušli u bonus. Dopustili smo da utakmica prođe mimo nas. U drugom poluvremenu smo se stisli, igrali s više energije pa smo se vratili, i na kraju upisali prihvatljiv poraz.”

 

CEDEVITA JUNIOR – ZABOK 75:70 (30:17, 17:13, 18:19, 10:21)

ZAGREB: SD Boško Božić-Pepsi, GLEDATELJA: 100, SUCI: Gracin, Katić i Vukojević

CEDEVITA JUNIOR: Mustapić 18 (2-3), Kučić 9, Rašić 9, Ciani 15 (1-2), Serdarušić, Vrgoč 5, Šabić 6, Batinić 2, Bogdanović. TRENER: Damir Mulaomerović

ZABOK: Martinko, Kučan 14, Tomić, Buljević, Lukačić 2, Črnjević 12 (2-3), Stipaničev 2, Tomas 8 (1-1), Perović 20 (2-4), Prskalo, Antonić, Garrett 12 (5-5). TRENER: Domagoj Kujundžić

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook