Prethodni članak
Sljedeći članak

Odlični turistički rezultati u Zagorju u prvoj polovici ove godine

Imamo više kupača, više hodočasnika i posjetitelja u muzeje


Danas je u Mariji Bistrici održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni odlični  turistički rezultati na području Krapinsko-zagorske županije za razdoblje siječanj – lipanj 2016. godine, kao i nova web stranica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije www.visitzagorje.hr Turističke rezultate predstavili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i voditeljica Ureda TZKZŽ Ksenija Tomić, a novu  web stranicu autor Rikard Micek.

Prema riječima voditeljice Ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Ksenije Tomić u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na 2015. ostvareno je 37 posto više dolazaka i 35 posto  više noćenja. Domaći turisti su u plusu s dolascima 25 posto, a s noćenjima 27 posto. Tako je ukupno ostvareno 118.727 noćenja i 54.619 dolazaka.

- Posebno nas veseli što Zagorje sve više prepoznaju strani turisti koji su zabilježili 62 posto više dolazaka i 58 posto više noćenja – rekla je Tomić. Najveći broj kupača bilježe Krapinske toplice, zatim Stubičke Toplice, a slijede ih Terme Jezerčica dok je blagi pad zabilježen  u prvih šest mjeseci u Termama Tuhelj.

Ukupno je u prvoj polovici godine u zagorskim toplicama bilo 307.399 kupača što je porast za 28 posto u odnosu na prvu polovicu 2015. Bilježi se i porast gostiju u zagorske muzeje i u naše marijansko svetište. Muzeje je posjetilo 98.257posjetitelja, a Svetiše Majke Božje Bistričke 437.300 hodočasnika što je porast u odnosu na prvu polovicu 2015. za 6 posto. U naše Zagorje vole doći najviše Slovenci, Nijemci, Poljaci, Talijani..., ali i Korejci koji su odsjeli u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, a upravo je ovaj hotel ostvario i najbolje brojke.

Za prvih šest mjeseci ostvarili smo 33 posto više noćenja u odnosu na proteklu godinu. Stranih noćenja je bilo više od domaćih, a od tih stranih gostiju polovica je upravo Korejaca. Na tom tržistu napravili smo veliki boom.  Korejci su oduševljeni našom prirodom i prezadovoljni uslugom – rekla je direktorica Bluesun hotel Kaj Marija Bistrica, Martina Kovačić.

Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar rekao je kako ovi rezultati nisu slučajni. -Zadovoljni smo rezultatima. Krapinsko – zagorska županija prepoznata je kao destinacija i to je ključ. Da se zajednički predstavljamo na domaćim i inozemnim sajmovima, da nudimo KZŽ kao poželjnu destinaciju za odmor i da nakon toga turistički objekti, hoteli, naše toplice, svaki od njih nudi svoje specifičnosti i na taj način privlači turiste. Stoga ni rezultati nisu izostali – prokomentirao je župan najavivši nova ulaganja u turizam, uređenje i otvaranje info gastro centra u Rosesu početkom kolovoza te gradnju dva nova hotela na području naše županije.

Izrađena je i potpuna nova nova web stranica turističke zajednice. Ne nosi ime turističke zajednice, već ime novo ime koje je jasan poziv gostima www.visitzagorje.hr . Potpuno je drugačijeg koncepta i izrazito je tržišno orijentirana, komunicira s korisnicima,  odmah nudi uslugu, booking, smještaj te kategorizira informacije prema korisničkom interesu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook