Prethodni članak
Sljedeći članak

ODLIČNA VIJEST ‘Imamo kuću za obitelj Bolšec, zahvaljujući Požgaj grupi, presretni smo!’

Poduzeće Požgaj Grupa donira cijelu drvenu kuću za obitelj Bolšec prema izrađenim projektima. Cijena kuće i te donacije je cca 400.000,00 kuna plus PDV


Odličnu je vijest danas primila gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek. Naime, kao što smo već pisali, u tijeku je humanitarna akcija „Velikim srcem za topli dom“ kojom se želi sagraditi nova kuća za peteročlanu zlatarsku obitelj Bolšec.

Njihova je kuća u toliko lošem stanju da neće još dugo izržati. Tri prekrasne djevojčice, Petra, Valentina i Ivana, zaslužile su da odrastaju u boljim uvjetima, a njihovi roditelji Štefica i Tomislav, novu kuću sami ne mogu sagraditi. Otac je lišen poslovne sposobnosti i roditelji sami ne mogu ući u takav trošak. Grad je prvotno htio dograditi kupaonicu, jer Bolšeci WC – a i kupaonice nemaju, a djevojčice se moraju kupati u lavoru u kuhinji. No kako je kuća gotovo u ruševnom stanju, nemoguće ju je adaptirati, odnosno potrebno je iznova sagraditi cijelu kućicu. Stoga je Grad Zlatar pokrenuo humanitarnu akciju u koju su se kao aktivni sudionici uključili Krapinsko-zagorska županija, Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica, Sestre milosrdnice i Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije s vlč. Dragutinom Cerovečkim. Taman kada se akcija zahuktala, početkom ožujka prošle godine, krenula je epidemija koronavirusa u Hrvatskoj i sve je usporilo, ljudima su bile prioritetne druge stvari, no kako je bilo bitno da se akciju privede kraju i prikupi dovoljno sredstava, ponovno su pozvani svi ljudi dobre volje koji su u mogućnosti pomoći.

A sada je cilj vrlo blizu – naime, poduzeće Požgaj Grupa iz Velikog Bukovca donira cijelu drvenu kuću za obitelj Bolšec prema izrađenim projektima. Cijena kuće i te donacije je cca 400.000,00 kuna plus PDV. Požgaj grupa je jedan od vodećih subjekata u drvnoj industriji te kao takva obuhvaća široku lepezu finalnih proizvoda od drveta, kao što su troslojne ploče, troslojan parket, namještaj te drvene kuće (brend Azelija). - Sama drvena kuća, namijenjena obitelji Bolšec, će biti napravljena od lameliranih greda upravo zato jer su takve grede lakše i toplinski kvalitetnije u odnosu na klasične grede. Takav pristup u gradnji drvenih kuća osigurava iznadprosječne uvjete kada je riječ o ovome tipu gradnje, te sigurnije uvjete ukoliko se dogodi potres. Uz samu drvenu kuću, Požgaj grupa će osigurati, kroz donaciju i ostale proizvode od drveta koji su potrebni za potpunu izgradnju iste. Izmjena i dopuna projektnoga prijedloga će ići u potpunosti prema prilagođavanju drvenoj gradnji. Sama drvena kuća će kroz daljnji proces izmjene i dopune prijedloga pokušati pratiti zadanu površinu objekta koja je predviđena u prvobitnome planu te time osigurati obitelji dovoljno prostora za dostojan i pristojan život. Visina iznosa donacije, od strane Požgaj grupe, kroz proizvodnju i montiranje donirane kući, će biti na razini od 400.000,00 kn – javili su gradonačelnici iz Požgaj grupe.


-Presretni smo, idemo u izmjenu projekta odnosno konstrukcije za građevinsku dozvolu i vjerujemo da će do lipnja, srpnja kuća biti gotova. Od ostalih pristiglih donacija uredit će se instalacije, crijep, moramo pripremiti teren, povući instalacije, urediti sanitarne čvorove. Do sada je prikupljeno 259 tisuća kuna, a ako ostane sredstava od donacija, nekoj obitelji u potrebi ćemo prenamijeniti višak sredstava. Kuća je tu – sretna je gradonačelnica.
Zahvaljuje Požgaj grupi, ali i svim obrtnicima, tvrtkama koje su se javile za pomoć, svim ljudima iz cijele Hrvatske i šire koji su donirali, svim medijima. – Hvala i Kristini Kovačević koja prati akciju, ali i Elli Dvornik koja je doprinijela svojom podjelom priče – kaže Jasenka Auguštan – Pentek.

A izvršni direktor Požgaj grupe Nikola Požgaj, rekao nam je da su priču o obitelji Bolšec vidjeli u medijima tek prije oko tjedan dana. - Mi zapravo te donacije prakticiramo od prošle godine, od potresa na Banovini. Program donacije Požgaj grupe prati i prethodne 3 donacije na potresom pogođenom području (domena su bili grad Petrinja i Glina) gdje je Požgaj grupa u vrlo kratko vremena osigurala topli dom za ljude koji su, do tada, živjeli u kontejnerima. Želimo pokazati da u Hrvatskoj postoji proizvođač koji proizvodi ozbiljne drvene kuće koje su idealne za područje Banovine u pogledu dizajna i brzine gradnje. Kada smo vidjeli priču o obitelji Bolšec, odlučili smo uskočiti s jednom kućom za tu obitelj jer takav nam je modus operandi - želimo pomoći gdje možemo – kaže Nikola Požgaj, dodavši da si kao veća kompanija to mogu priuštiti, a žele i pokazati da se iz drva koje imamo u Hrvatskoj može napraviti nešto dobro za društvo i Hrvatsku. - Požgaj grupa vjeruje da će zajedno s gradom Zlatar u vrlom kratkom vremenu postići zadane ciljeve te time pomoći 5-članoj obitel Bolšec da sljedeće blagdane dočekaju u novom, za njih prikladnom, domu – kaže Požgaj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook