Prethodni članak
Sljedeći članak

Odlična vijest: Dom zdravlja KZŽ dobio 11 novih, usavršenih liječnika specijalista


Dom zdravlja Krapinsko – zgaorske županije nositelj je projekta pod nazivom Specijalističko usavršavanje doktora medicine u Domu zdravlja KZŽ, financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Cilj je poboljšanje pristupa uslugama zdravstvene zaštite i visokokvalitetnim uslugama medicine na području naše županije, a ukupna vrijednost projekta je 10.550.568,28 kn te se u cijelosti odnosi na bespovratna sredstva. Trajanje projekta je 66 mjeseci, od 15. veljače 2018. fo 15. kolovoza 2023.

Danas je u Krapini održana završna konferencija projekta, kojim je omogućeno specijalističko usavršavanje ukupno 11 doktora medicine (5 liječnika u području obiteljske medicine, 4 iz pedijatrije, 1 iz ginekologije i 1 u području kliničke radiologije) te se na taj način osnažila mreža primarne zdravstvene zaštite i smanjio broj lokacija s manjkom liječnika u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan istaknula je veliko značenje projekta za Dom zdravlja i sve stanovnike te zahvalila na svesrdnoj podršci Zagorskoj razvojnoj agenciji, djelatnicima Doma zdravlja, računovodstvu i voditelju projekta. - U Domu zdravlja stvarno brinemo o liječnicima i ljudskim resursima, a bez uspješnih liječnika nema niti Doma zdravlja ni zdravstvene zaštite – rekla je Dogan. Osvrnula se i na idući projekt, a radi se o 8 specijalizacija - 2 iz fizikalne medicine, 2 iz medicine rada, 1 iz ginekologije, i iz obiteljske medicine 2.

Domagoj Benjak, voditelj projekta, istaknuo je da se na ovaj način poboljšao pristup uslugama zdravstvene zaštite.

Dr. Kristina Mužek, koja je obavila spcijalizaciju iz kliničke radiologije, zahvalila je na ovoj mogućnosti. – Specijalizacija je trajala 5 godina i 3 mjeseca, odradila sam je u Vinogradskoj bolnici u Zgarebu, jako je zanimljiva, uložila sam puno vremena i truda i nadam se da ću vam sa svojim radom vratiti to što ste vi meni omogućili – rekla je dr. Mužek.

Županijska pročelnica Martina Gregurović Šanjug čestitala je Domu zdravlja što su uspješno priveli kraju prvi od 3 EU projekata. - Izuzetno smo ponosni na Dom zdravlja i naše druge zdravstvene ustanove, koji lijepo koriste ovu priliku da iskoriste dodatna sredstva za specijalističko usvaršavanje svojih zdravstvenih radnika iz EU fondova. Do nedavno, naše su se zdravstvene ustanove snalazile i osiguravale ova sredstva iz vlastitih izvora, što je svakako bilo izazovno. U ovom se trenutku na razini cijele Hrvatske susrećemo s manjkom liječnika. Specijalizacija je najčešće jamstvo da ćemo u budućnosti osigurati dostupnost liječnika u našim ambulantama. Provedbom ovih projekata, dugoročno gledano, osigurala se dostupnost i kontinuitet zdravstvene zaštite na području KZŽ. Veseli me što ima interesa naših mladih liječnika da svoju karijeru nastave u našim zdravstvenim ustanovama – rekla je pročelnica.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook