Prethodni članak
Sljedeći članak

ODLIČNA PRILIKA: Županija financijski pomaže izradu dokumentacije za prijavu za energetsku obnovu obiteljskih kuća


Kako bi pomogla svojim sumještanima širom županije, Krapinsko-zagorska županija raspisala je javni poziv za sufinanciranje izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće na području Krapinsko- zagorske županije.

Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je mjeru sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća 2024. godine. Jedan od uvjeta za prijavu je i izrada izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće.

-Priprema dokumentacije za spomenutu mjeru zahtjeva određene troškove. Svjesni smo da svi naši sugrađani nemaju iste financijske mogućnosti i da će neke možda ta činjenica spriječiti da se prijave na mjeru. Upravo zbog toga Krapinsko-zagorska županija odlučila je osigurati određena sredstva i sufinancirati izradu izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće. Pokušavamo stvoriti jednake šanse za sve građane Krapinsko-zagorske županije da se prijave na mjeru – pojasnio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Sama sredstva namijenjena su za pokriće opravdanih troškova izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće do 100%, ali ne više od 332,00 € (s PDV-om). Raspoloživa sredstva Županije iznose 13.200,00 € i osigurana su kroz Proračun. –

Dodjeljuju se financijska sredstva u iznosu 10.503,75 Eura za 35 korisnika za sufinanciranje izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće na području Krapinsko zagorske županije – zaključio je Kolar.

UVJETI FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

Podsjetimo. Za sufinanciranje mjera energetske obnove, prijaviti se mogu vlasnici i suvlasnici čije kuće imaju do 600 m2 i/ili do tri stambene jedinice te više od 50% površine namijenjene stanovanju. Pritom je uvjet za sufinanciranje da prijavitelji u toj kući imaju prebivalište, uredno vlasništvo te odgovarajući dokaz da je kuća u potpunosti legalna.

Za kuće oštećene u potresu će biti moguće dobiti do 80% prihvatljivih troškova investicije, dok svi drugi vlasnici obiteljskih kuća (koje zadovoljavaju kriterije Javnog poziva) mogu računati na do 60% sufinanciranja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook