Prethodni članak
Sljedeći članak

Odjel ginekologije i porodništva OB Zabok sve traženiji: 'Odnosili su se prema meni kao prema članu obitelji'


, pa tako u zadnje vrijeme velik broj trudnica koje nisu iz Krapinsko-zagorske županije dolaze roditi svoju djecu baš u zabočko rodilište.

Rodilište OB Zabok je među prvim rodilištima na području Republike Hrvatske postalo „Rodilište prijatelj djece“, i to još 1997. godine, a prestižna titula obnovljena je tri puta. Sve to dokaz je kako Odjel ginekologije i porodništva OB Zabok uspješno kontinuirano podiže kvalitetu rada i to su prepoznale rodilje iz naše, ali i iz drugih županija.
Da su zaista malo drugačiji od drugih rodilišta, potvrdila je prim. mr. sc. Jadranka Šanjug naglasivši kako imaju drugačiji pristup, a godišnje imaju oko 1.000 poroda.

-Dopuštamo ženama prirodni vaginalni porod s čim manjim intervencijama, imamo odlične prostorne uvjete i preferiramo ženin izbor kad god je to moguće. Naime, u velikim rodilištima je jedan drugačiji pristup, nemaju mogućnosti toliko uvažavati zahtjeve rodilja i poštovati njihovu volju. Žene kod nas same određuju svoj način i pristup porodu, dok je god to moguće. Neke idu i bez obezboljavanja do samog poroda, a u onom trenutku kad je potrebno obezboljavanje, idu u „boks“ gdje nudimo sve svjetski poznate načine obezboljavanja. Mislim da su žene koje preferiraju prirodne, vaginalne porode, našle svoje mjesto u našem rodilištu – zaključila je Šanjug te dodala da je do sad bilo nešto više poroda nego mu isto vrijeme prošle godine.

Ove godine na tjednoj bazi, osim rodilja iz Krapinsko-zagorske županije, dolaze rodilje iz Zagreba, Zaprešića, Samobora, Svete Nedelje, ali i iz cijele Hrvatske, koje su svoje dojmove o rodilištu podijelile s nama.

Meri Tukač Ofak dolazi iz Zagreba, svoje prvo dijete rodila je upravo u ovom rodilištu, te ima samo riječi hvale za cijelu bolnicu i preporučila bi je svima.

-Za ovo rodilište pročulo se iz medija te preko pozitivnih iskustva ljudi. Sviđa mi se pristup i cijela filozofija rodilišta i odmah sam znala da je to mjesto na kojem želim roditi. Sve pohvale za kompletno osoblje, od spremačice do sestara, primalja, doktora, a posebno bih zahvalila doktorici Šanjug kod koje sam kontrolirala trudnoću i koja mi je bila na porodu. Bilo je to zaista jedno ugodno iskustvo, uvažene su sve moje želje uz medicinsku stručnost, sigurnost i povjerenje u osoblje i liječnike koje sam tražila našla sam ovdje – poručila je Meri iz Zagreba dodavši kako ova bolnica zaista može biti primjer jer se osjeća da osoblje radi svoj posao s ljubavlju.

Iva Kolembatović iz Svete Nedelje došla je također na preporuku, rodila je sinčića i cijelo iskustvo joj je bilo super.

-Svaka pohvala za cijeli tim, rekla sam već više puta svojima doma i svim prijateljima da nemam dovoljno riječi hvale za ove ljude ovdje. Donijela sam sa sobom detaljan plan poroda koji se na kraju skoro u potpunosti izjalovio, ali ovi ljudi su bili svaki korak uz mene i odnosili se prema meni kao prema članu obitelji – rekla je Iva iz Svete Nedjelje dodavši da prevelike gužve nema i osoblje se može posvetiti svakoj rodilji.

-Dodatni razlog dolaska ovdje bio je kvalitetan trudnički tečaj, koji se za razliku od drugih bolnica, ovdje zaista i održi. Tečaj smo partner i ja prošli u dva navrata, puno nam je pomogao i pripremio nas na dolazak djeteta– zaključila je Iva.

Sabina je došla iz zapadnog dijela Grada Zagreba, ovo joj je prvo dijete i došla je na preporuku svog ginekologa.
-Prezadovoljna sam, svim ženama bih preporučila da svoje dijete rode zabočkom rodilištu. Cijelo osoblje bilo je predivno i izuzetno stručno -istaknula je Sabina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook