Prethodni članak
Sljedeći članak

Odabrani radovi za dječje priredbe u okviru 51. Dana kajkavske riječi u Zlataru

Unatoč drugačijoj nastavi, nastavnici su s djecom uspjeli pripremiti sve za ranije raspisane natječaje


Za dječje priredbe koje će se krajem rujna 2020. održati u okviru 51. Dana kajkavske riječi: 51. Zbor malih pjesnika, 49. Festival dječje kajkavske popevke i dječju likovnu izložbu "Čovjek čovjeku" odabrani su, nakon raspisivanja natječaja, radovi. Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar kao organizator ovih priredbi, pozvao je škole kajkavskog govornog područja da se pridruže pripremi ovogodišnje kajkavske svečanosti u Zlataru, slanjem poetskih i likovnih radova svojih učenika te skladanjem novih kajkavskih popevki, s ciljem poticanja kulturnog stvaralaštva mladih, njegovanja kajkavske riječi i očuvanja zavičajne kulture.

 


Na natječaj za 51. Zbor malih pjesnika u Zlataru prispjelo je 257 radova iz 45 škola kajkavskog govornog područja. Prosudbena komisija u sastavu: prof. Željka Horvat-Vukelja, dr.sc. Ivo Kalinski i prof. Ivančica Tomorad, odabrala je 52 pjesme, 52 autora koje će biti tiskane u zbirci pjesama i predstavljene na Zboru u Zlataru 19. rujna 2020., ukoliko će epidemiološki uvjeti to dozvoliti. - Čestitamo autorima odabranih pjesama, uz posebnu zahvalu svim školama i 61 voditeljici koja je s učenicima pripremila i poslala pjesme na natječaj – kažu u Puškom otvorenom učilištu dr. Juraj Žerjavić Zlatar.

 


Na natječaj za dječju likovnu izložbu "Čovjek čovjeku" koja se tradicionalno održava u okviru kulturne manifestacije "Dani kajkavske riječi" u Zlataru, ove se godine odazvalo petnaest škola s ukupno 305 likovnih radova. Organizator zahvaljuje svim voditeljima i voditeljicama koji su, usprkos svim teškoćama u organizaciji nastave uzrokovanima pandemijom Covida-19, i ove godine poslali dječje likovne radove, omogućujući time nastavak održavanja ove likovne izložbe koja je najstarija sastavnica "Dana kajkavske riječi" i time doprinijeli promociji dječjeg likovnog stvaralaštva. Izložba se planira otvoriti 19. rujna u Osnovnoj školi u Zlataru, što će u konačnici ovisiti o epidemiološkoj situaciji te će sudionici i javnost o tome biti naknadno obaviješteni. Za izložbu su odabrana 62 rada, 58 autora.

49. Festival dječje kajkavske popevke koji se u sklopu manifestacije „Dani kajkavske riječi“, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića Zlatar, planira održati u Zlataru 20. rujna 2020., donosi 19 novih popevki koje su skladali učenici osnovnih škola kajkavskog govornog područja na stihove s prošlogodišnjeg Zbora malih pjesnika. Skladbe izvode učenici škola u kojima su pjesme uglazbljene, uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Koje su skladbe uvrštene u program Festivala dječje kajkavske popevke Zlatar 2020. Može se vidjeti na web stranicama Pučkog otvorenog učilišta dr. Juraj Žerjavić, Zlatar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog ponegdje jakih pljuskova mogući su odroni i zadržavanje veće količine vode na kolniku. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak izmeđ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program