Prethodni članak
Sljedeći članak

Od ponoći na snazi nove mjere

Dodatno se ograničavaju javna okupljanja


Novim mjerama dodatno se ograničavaju javna okupljanja. Prema novoj odluci, zabranjena su javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a ona s covid-potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba. U zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz covid- potvrde ograničavaju se na 100 osoba. Na privatnim okupljanjima bit će moguća prisutnost 20 osoba (dosad 30), a od toga su izuzeta okupljanja gdje svi imaju covid-potvrde, gdje će moći biti 50 osoba.

Što se rada ugostiteljskih objekata tiče, intenzivnije će se kontrolirati ograničenja broja gostiju, održavanje fizičkog razmaka od 1.5 metara i korištenje maski dok se ne sjedi za stolom, prozračivanje i čišćenje prostorija.
Od danas je ograničen i broj gledatelja na sportskim natjecanjima; na zatvorenom će moći biti popunjeno najviše 20 posto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 posto tribine.
Uporaba maski obvezna je bez obzira na posjedovanje covid-potvrda na vjerskim i umjetničkim programima, kinoprojekcijama i izložbama te sjednicama predstavničkih tijela.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook