Prethodni članak
Sljedeći članak

Od idućeg tjedna porast temperature, moguć prvi toplinski val


Pred nama su stabilniji i sunčaniji dani, te će na kopnu trebati biti na oprezu ne zbog grmljavinskih nevremena nego zbog jakog sunčeva zračenja u kombinaciji s visokom temperaturom zraka. Osobito se neugodno vruće očekuje idući tjedan, javlja HRT.

Sljedeća dva dana u unutrašnjosti donose vedrinu i vrućinu - u ponedjeljak će temperatura porasti i do 33 stupnja, a puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Vruće i u utorak, ali bi u sjeverozapadnim i istočnim krajevima moglo prolazno biti nestabilnije uz pojavu lokalnih pljuskova i grmljavine. No vjerojatnost za to je mala.
Na moru u iduća tri dana sunčano uz slab do umjeren vjetar, većinom zmorac u popodnevnim satima, a na sjevernom Jadranu i jugoistočni vjetar. Jutanja temperatura malo niža, a dnevna podjednaka ili u blagom porastu, odnosno i dalje vruće, osobito idući tjedan, a noći tople.

Dakle, idućih dana pljuskovi i grmljavina neće nam biti prijetnja, ali zato hoće jako sunce i vrućina. Mnogo vedrine pratit će vrlo visok UV indeks sunčeva zračenja, a iznadprosječno visoka temperatura zraka mogla bi idući tjedan prouzročiti i prvi toplinski val.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook