Prethodni članak
Sljedeći članak

Obnovljene klupe oko osnovne i srednje škole u Konjščini


Nezavisni vijećnici i članovi nezavisne liste Zaokret iz Općine Konjščina, prateći svoju praksu otpočetka mandata, naknade dobivene za rad u Općinskom vijeću i za političko djelovanje odlučili su vratiti zajednici kroz projekte i aktivnosti od javnog značaja ili u humanitarne svrhe.

- Ovaj put smo odlučili obnoviti sve klupe oko osnovne i srednje škole, njih 15 i 1 stol. Kompletnu obradu kupljenog drvnog materijala, brušenje , farbanje, montiranje odradili smo sami uz pomoć mještana, posebno ističući sudjelovanje najmlađih koji su se s velikim zanimanjem pridružili i pokazali interes za takve akcije i ubuduće. Troškovi akcije su bili 400 eura i podmireni su djelomično naknadama za političko djelovanje koje dobivaju vijećnici i naknadama koje dobivam kao predsjednica Vijeća. Najavljujemo i nastavak akcije na proljeće i osnovna poruka svih naših akcija je da ne bismo trebali uzimati javni prostor i javna dobra i imovinu zdravo za gotovo i podrazumijevati ih, već osvijestiti javnost da mnogo toga možemo učiniti zajedničkim snagama sami, unutar svoje zajednice, uz malo truda i rada i minimum novaca, ne oslanjajući se samo na velike projekte i novac iz fondova – kaže predsjednica Vijeća Ines Debelić.

- Mi smo svi prije svega susjedi, stanovnici naših malih mjesta, a tek onda "lokalni političari" i svi bismo trebali raditi sami za sebe, za svoje mjesto i pružiti primjer ponajprije mlađima da kad se za nešto sam potrudiš, shvatiš koliko je to zadovoljstva pruža i koliko je važno čuvati to za generacije koje dolaze – dodaje Debelić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook